Yle on koonnut pride-teemaisesta katsottavasta paketin Areenaan

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Maanantaina käynnistynyt Helsingin pride-viikko alkoi Ylellä jo sunnuntaina. Pride- ja hlbti-teemaisia dokumentteja, elokuvia, viihdettä ja muuta katsottavaa nähdään niin perinteisen television puolella kuin Areenassakin, jonne on koottu laaja sateenkaariteemaisen sisällön paketti.

Katosttavana on esimerkiksi "Stonewallin perintö", joka kertoo kesällä 1969 New Yorkissa Stonewall Inn -baarin edessä puhjenneiden mellakoiden alkuun sysänneestä ruohonjuuritason seksuaalivähemmistöjen kansalaisoikeusliikkeestä. 

Katsottavana on myös norjalaiset dokumenttisarjat "Kaapista ulos" ja "Helvetin homo", joissa molemmissa lähestytään seksuaalivähemmistöön kuulumista kokemusten kautta.

Viisiosainen "Mikä v*tun trans?" käsittelee sukupuolen moninaisuutta useiden eri näkökulmien kautta. Useissa muissakin ohjelmissa käsitellään translain uudistustarvetta ja transteemaa laajemminkin. Katsottavana on myös mallin urasta haaveilevasta transnaisesta kertova dokumentti Kelet.

Suomalainen "PRIDE - Ylpeästi minä" taas on kolmen lyhytdokumentin sarja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvista ihmisistä, jossa käydään heidän elämäntilanteidensa kautta eri asemassa olevien sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen menneisyyttä, tulevaisuutta ja nykyhetkeä Suomessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katsottavana on myös Queen-yhtyeen konserttitaltiointi vuodelta 1974 ja uudelleen huipulla oleva yhtye, jossa Freddie Mercuryn sijaan laulajana on Adam Lambert.

Elokuvatarjontaa edustavat miesten välisestä rakkaudesta kertova God's Own Country (Iso-Britannia, 2017), ja naisten välisestä suhteesta ammentava psykologinen trilleri Thelma (Norja, 2017).

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!