Brittiurheilija nosti esiin saamansa asiattoman viestin, jonka mukaan homot eivät ole tervetulleita

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 2
Kilpakävelijä Tom Bosworth (kuva: Carl Recine / Reuters / Lehtikuva)

Avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut brittiläinen kilpakävelijä Tom Bosworth, 30, nosti sunnuntaina esiin Twitterissä aiemmin saamansa asiattoman viestin, jossa kyseenalaistettiin homoseksuaalien oikeus kilpailla yleisurheilussa.

Asiasta on kirjoittanut esimerkiksi Daily Mail ja Suomessa Iltalehti.

Bosworth kertoo viestissään twiitanneensa kerran yleisurheilukilpailun toimitsijan harjoittamasta kiusaamisesta, jolloin hänen kuitenkin kerrottiin olleen väärässä. Vuonna 2018 Bosworth kertoi joutuneensa Ison-Britannian Yorkshiressä järjestetyissä kisoissa toimitsijoiden kiusaamaksi.

- Otan siis riskin, mutta samaisessa kreivikunnassa toiminut vapaaehtoinen viestitti minulle kertoakseen, että "kaltaiseni homot eivät ole tervetulleita yleisurheilijoiden joukkoon". Vuosi 2020 täyttää minut toivolla.

Ison-Britannian yleisurheiluliitto on ottanut Bosworthiin yhteyttä tiedustellakseen tapauksesta tarkemmin. Hän kertoo yhteydenotosta myöhemmässä viestissään ja samalla kiittää tukijoitaan rakkaudesta ja solidaarisuudesta. Bosworth ei aio viedä tapausta pitemmälle, paitsi jos vastaavanlainen asiaton toiminta toistuu.

- Olen sinut itseni kanssa ja aion suojella niitä, jotka eivät ole.

Bosworth myös viestitti sille sosiaalisen median palvelulle, jossa asiaton viestittely tapahtui, mutta palvelu ei hänen tietääkseen aio ryhtyä toimenpiteisiin, mutta seuraa tilannetta. Bossworth oli omalta puoleltaan estänyt asiattomasti viestitelleen.

Urheilussa yhä hlbti-kielteisiä asenteita

Vuoden 2019 lopulla julkistettun ensimmäisen Suomessa tehdyn urheilijoiden ja liikunnanharrastajien seksuaaliseen häirintään keskittyvän tutkimuksen mukaan joukkuekavereiden ja valmentajien häirintä aiheuttavat henkistä pahoinvointia hlbti-vähemmistöihin kuuluville urheilijoille ja liikunnan harrastajille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vastaavanlaisia selvityksiä on tehty muissakin maissa, ja niiden tulokset ovat samansuuntaisia. 

Erityisesti miesten joukkuelajeissa asenteet ovat kielteisiä, ja monien lajien piirissä on pyritty puuttumaan ongelmiin. 

2 kommenttia

Törkeetä käytöstä (Miehistä kiinnostuneita Miehiä kohtaan )...En ymmärrä urheilun gayvihaa..Nyt on jo 2020 !! Hieman ymmärrystä gaymiehiä kohtaan....Ei kaikki urheilijatkaan ole tylsiä heteroita eikä lesboja....Jos minä olisin jutun henkilö olisin tehnyt rikosilmoituksen tai vielä parempaa: oikeusjutun syrjinnästä ja vaatinut korvaukseksi niin paljon rahaa että...
Julkaiskaa ensi kerralla juttuja gaymiesten ihanasta elämästä ja keskittykää siihen..Jättäkää julkaisematta tämmöiset syrjintäjutut !!