Suomalaisille sateenkaaripoliiseille perustettu järjestö

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Poliisissa toimii myös hlbti-vähemmistöön kuuluvia, mutta kaikki eivät ole vähemmistöön kuulumisestaan avoimia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat poliisit ovat perustaneet oman järjestön, jonka tavoitteena on edistää hlbti-vähemmistöihin kuuluvien poliisien yhdenvertaista kohtelua ja asemaa poliisiorganisaatiossa.

Järjestön perustamisesta uutisoi Yle.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä Suomen Sateenkaaripoliisit ry, Finlands Regnbågs Polisen rf, the Rainbow Police of Finland on ollut rekisteröitynä 20. helmikuuta 2020 lähtien.

Epävirallinen verkosto on toiminut jo useamman vuoden. Kesällä 2017 kerrottiin verkostoa suunnitellun "pyöreän pöydän" keskustelussa. Tuolloin kerrottiin, että verkoston luomisen avulla toivotaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien poliisien työympäristön paranemista sekä hlbti-vähemmistöjen ja poliisin välisten suhteiden kohenemista. Syksyllä 2018 kerrottiin verkostolle luodusta Facebook-sivusta ja suunnitelmista luoda yhdistys.

Verkostoa luomassa ollut vaasalainen rikoskomistario Linnea West kertoo Ylelle, että varsinkin vanhemmat seksuaalivähemmistöihin kuuluvat poliisit eivät uskalla tulla kaapista ulos ennakkoluulojen ja huonon kohtelun pelossa. Huonoja kokemuksia on sekä naisilla että miehillä. West ja vantaalla työskentelevä vanhempi rikoskonstaapeli Noora Halmeenlaakso kertovat tekevänsä työtä sen eteen, että poliisiorganisaatiossa saadaan aikaiseksi muutos.

Yhdistyksen toivotaan myös lisäävän luottamusta poliisiin. Aiemmin yhdenvertaisuusvaltuutettuna toiminut Kirsi Pimiä toteaa, että kaikkien vähemmistöjen keskuudessa luottamus poliisiin ei ole niin korkealla kuin se voisi olla. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!