Pixar-animaatiossa tarina kaapistatulosta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Disneyn Pixar-animaatiostudion Out-sarjassa nähdään ensimmäistä kertaa seksuaalivähemmistöön kuuluva päähenkilö (kuvakaappaus trailerista)

Disneyn omistaman Pixar-animaatiostudion tuotannossa nähtiin ensimmäistä kertaa homoseksuaali päähahmo - ja myös ensimmäinen miesten välinen suudelma - kun lyhytelokuva Out julkaistiin perjantaina.

Asiast on kertonut esimerkiksi PinkNews ja Suomessa voice.fi.

Pixar-studion tuottamassa yhdeksänminuuttisessa lyhytelokuvassa päähenkilö Greg on muuttamassa yhteen poikaystävänsä Manuelin kanssa. Muuttoon avuksi yllättäen saapuneet vanhemmat eivät kuitenkaan vielä tiedä poikansa homoudesta. 

Jo aiemmin joissain studion elokuvissa on esitelty seksuaalivähemmistöön kuuluvia hahmoja sivuosissa. Vähemmistöön kuuluvan hahmon ja aiheen nostaminen juonen keskipisteeksi on herättänyt tyytyväisyyttä hlbti-vähemmistöjen aseman puolesta toimivien parissa. Sen sijaan erityisesti uskonnolliskonservatiivisisten ns. perhejärjestöjen piirissä hlbti-aihepiirin lisääntynyt näkyvyys on synnyttänyt boikottikampanjoita. Joissain konservatiivisissa maissa seksuaalivähemmistöihin liittyviä kohtauksia on sensuroitu.

Animaatio on nähtävillä Disney+ -suoratoistopalvelussa. Se tulee syyskuussa saataville myös Suomeen. Palvelu oli alkuaan tarkoitus tuoda Pohjoismaihin jo kesäkuussa, mutta julkaisua on siirretty syksyyn.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!