Tuure Boelius esittää vuoden 2020 kondomin käytöstä muistuttavan Kesäkumikappaleen

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 2
Tuure Boelius esiintyi Helsinki Pridessa kesällä 2019.

Kesäkumi on Suomen Punaisen Ristin, Väestöliiton ja YleX-radiokanavan toteuttama ehkäisyn tärkeydestä muistuttava kampanja. Valistuksen lisäksi kesätapahtumissa jaetaan kondomeita. Vuoden 2020 Kesäkumi-kappaleen nimi on Hengitä ja sen esittää Tuure Boelius.

Julkaisua ennakoivassa uutisessa YleX kertoi , että kappaleen musiikkivideo julkaistaan perjantaina 29. toukokuuta, ja Boelius esittää sen ensimmäistä kertaa livenä YleXPopissa, joka järjestetään virtuaalisesti lauantaina 30. toukokuuta. Konserttia voi seurata suorana Yle Areenasta ja Yle TV2:lta klo 16–23.

YleX:n mukaan Boeliukselle seksistä puhuminen on luontevaa ja tärkeää. Esiin nostetaan myös se, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti.

- Ehkä mäkin olisin nuorempana kaivannut jotain tällaista. Toisaalta kappale on aika sukupuoleton. Olisi ollut tyhmää lähteä tekemään Lätkäjätkä-Ville osa 2 -tyyppistä homoanthemia. Tähän kaikki löytävät samastumispintaa, Boelius sanoo YleX:lle.

Kesäkumikampanjassa korostetaan tänä vuonna turvallisuuden tunnetta ja avointa kommunikointia. YleX:n asiaa koskevassa jutussa Boelius muistuttaa seksin olevan "paljon enemmän kuin actionia" ja tärkeintä on, että kaikki osapuolet tuntevat olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Siksi kertosäkeessä lauletaan "anna kun mä kosken sua".

Boelius julkaisi Eikö sua hävetä -nimisen ensisinglensä loppukesästä 2017. Seuraavana keväänä julkaistiin Lätkäjätkä-Ville -kappale, jossa lätkäjätkä Ville ihastuu toiseen poikaan.

Julkisuuteen 14-vuotiaana

Sosiaalisessa mediassa pitkään aktiivisena ollut Boelius julkaisi 14-vuotiaana heinäkuussa 2015 ensimmäisen Youtube-videonsa, jossa hän kysyi "Olenko homo?" - ja kertoi, ettei koe olevansa homo - mutta sanoi myös, ettei 14-vuotiaana tiedä, mitä aikuisena tulee olemaan. Boelius päätti ensimmäisen Youtube-videonsa kehotukseen olla oma itsensä, välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat - teemaan, joka tulee esiin myös nyt julkaistussa kappaleessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Marraskuussa 2016 Boelius tuli 15-vuotiaana julkisesti kaapista otsikolla "Olen homo." julkaisemallaan Youtube-videollaan. Vaikka Boelius kertoo olevansa välittämättä törkypalautteesta, jännitti homoudesta kertominen kuitenkin. Hän kertoo eniten jännittäneensä sukulaisten ja muiden reaktioita - jotka ottivat asian kuitenkin hyvin vastaan. Tuntemattomilta tullut palaute on ollut pääsääntöisesti hyvää - mutta ilkeitä nimettömiä kommentteja on esimerkiksi Youtube-kommenteissa runsaasti.

Syksyllä 2016 Boelius oli valittu myös nuoren Touko Laaksosen rooliin Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -näytelmään. Näytelmä sai ensi-iltansa tammikuussa. Ruotsalaisen QX-julkaisun järjestämässä Gay gaalassa Boelius sai yleisöäänestyksen perusteella Vuoden homo -tunnustuksen. Tapaus nostatti myös kohun, kun perussuomalaiskansanedustaja Jari Ronkainen peräänkuulutti lastensuojelulta puuttumista tapaukseen.

Päivitys: lisätty video julkaisun jälkeen.

2 kommenttia

"kappale on aika sukupuoleton"

Mielenkiintoista. Olisivatkohan yltäneet tuossa lyriikoissa siis kumitteluissa naistenkin (keskisillekin) alueille?
Vaikkapa "Anna, anna, ... anna kun mä levitän, levitän ... ekaks tän kelmun sun alueilles."
Yle on poistanut alkuperäisen musiikkivideon verkosta. Se on korvattu still-kuvalla varustetulla äänitallenteella. Taustalla on videotyöryhmän jäsenen aiemmin saama rikostuomio seksuaalirikoksesta. Asiasta kertoi Iltalehti ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/50627852-42ef-4d1a-bdc5-8dbdd233f285 ). Tuure Boelius ei liity mitenkään tuomioon tai sen taustalla olevaan tekoon.