Hämeenlinnassa päätettiin sateenkaariliputuksen järjestämisestä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki liputtaa Raatihuoneen edustalla sateenkaarilipuin kesäkuun lopulla, Helsingin pride-viikon ajan. Päätös on pysyvä, eikä tulevaisuudessa erillistä päätöstä tarvita joka vuosi.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen päätöksestä kertoo Yle.

Pride-viikon aikana kaupungissa on määrä järjestää hlbti-teemaista ohjelmaa.

Liputtamista esittivät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas (sdp). Kaupunginjohtaja Timo Kenkkala puolestaan esitti, että kaupunginhallitus tekisi päätöksen vuosittaisesta liputuksesta, ettei asiaa tarvitsisi päättää joka vuosi erikseen.

Päätös sateenkaariliputuksesta 22.-27.6.2020 syntyi maanantaisessa kokouksessa äänin 8-3. Liputuksesta pidättäytymistä esitti Lulu Ranne (ps) ja häntä kannattivat Anni Puntila (kok) ja Pekka Arvio (kok). 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hämeenlinnassa sateenkaariliputus järjestettiin ensi kertaa kesällä 2019.

Keväällä 2019 kaupunginvaltuutettu Teppo Turja (ps) esitti, että Hämeenlinnan Raatihuoneella sallittaisiin ainoastaan Suomen kansallislipulla liputtaminen. Myöhemmässä vaiheessa hän kertoi hyväksyvänsä myös esimerkiksi Hämeenlinnan viirin.

Hämeenlinnan pride-tapahtuma järjestettiin vuonna 2015, mutta tuolloin tapahtumaan ei liittynyt sateenkaariliputusta.

Naapurikaupunki Riihimäki on päättänyt järjestää sateenkaariliputuksen ja myös Forssassa joukko valtuutettuja on tehnyt valtuustoaloitteen pride-liputuksesta.

1 kommenttia

Hienoa että sp-neutraali ja suuntautumis-neutraali lippu liehuu Suomen saloissa.

Saapas nähdä, miten tämän kesän Pridejen käy, meillä ja muualla, jos tuo corona-veijari yltyy heittämään kapuloita rattaisiin, etenkin suurien osallistujamäärien tapahtumille, kuten Helsinki Pride ja jalkapallon EM-kisat ... ja Euroviisutkin, joiden perumistarpeesta on jo keskusteltukin. Useammassakin Euroopan maassa on suuren osallistujamäärän tapathumia peruttu tai jopa viranomaiset kieltäneet.