Homomiehen surmannut saamassa Venäjällä pahoinpitelytuomion

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 2

Venäjällä moskovalaisen tuomioistuimen valamiehistö on vapauttanut homomiehen puukottaneen murhasyytteistä. Kyse oli valamiehistön mukaan pahoinpitelystä.

Asiasta uutisoi The Moscow Times, josta Suomessa kertoo Verkkouutiset.

Turvakameroiden tallenteista näkyi, kun 40-vuotias Roman Jedalov puukotettiin kuoliaaksi lähellä Moskovan Kurskin asemaa kesäkuussa 2019. Hänen poikaystävänsä Jevgeni Jefimof, joka loukkaantui hyökkäyksestä, on kertonut epäillyn huutameen homovihamielisiä solvauksia.

Asiaa käsiteltiin oikeudessa torstaina. Valamiehistön mukaan epäilty, Anton Beretsni, ei ole syyllinen murhaan, vaan pahoinpitelyyn. Murhasta voidaan Venäjällä tuomita 15 vuoden vankeusrangaistukseen, mutta pahoinpitelystä vain kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Epäilty myöntää syytökset osittain. Hän sanoo uhrin "kaatuneen puukkoon". Tuomari antaa päätöksen tapauksessa lähipäivinä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava järjestö Stimul aikoo tehdä vetoomuksen murhasyytteen hylkäämisen vuoksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hyökkäyksestä loukkaantuneensa selvinneen poikaystävän mukaan mukaan teon motiivina oli mitä todennäköisimmin seksuaalinen suuntautuneisuus. Uhreiksi joutuneet miehet olivat kävelemässä homoklubilta kotiin.

Veitsihyökkäys tapahtui vain päivää sen jälkeen, kun oli raportoitu hlbti-vähemmistöihin kohdistuneiden hyökkäysten lisääntymisestä Venäjällä. Tekojen lisääntymisen taustalla nähdään Venäjän vuonna 2013 hyväksytty ns. "homopropagandalaki", jolla kielletään esimerkiksi samaa sukupuolta olevien välisten suhteiden esittäminen vertaisina miehen ja naisen väliselle avioliitolle. Myös esimerkiksi valtion omistamilla televisiokanavilla on esitetty seksuaalivähemmistökielteisiä puheenvuoroja.

2 kommenttia

Venäjä, Venäjä ja Venäjä.