Sean Hayes esittää keski-ikäistä naista tulevassa elokuvassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Näyttelijä Sean Hayes esittää keski-ikäistä naista maaliskuussa levitykseen tulevassa elokuvassa Lazy Susan. Hayes tunnetaan parhaiten Will & Grace -sarjan Jack McFarlandina. 

Itsekeskeinen, etuoikeutettu ja tympääntynyt Susan O'Connell on elänyt elämäänsä lähinnä perheensä tulella ja unelmoinut hänet elättävästä hyvin toimeentulevasta miehestä. Lopulta hän havahtuu keski-ikäänsä, ilman työtä, vailla suhdetta ja yhtä vieraantuneena perheestään. Hän päättää muuttaa asioita, mutta vaikeudeksi tulee se, ettei hän ole aiemmassa eläessään joutunut vastaamaan juuri mistään itse. Lehdistömateriaalissa Susania kuvataan passiiviseksi cissukupuoliseksi naiseksi, jota tyhjänpäiväinen elämä näännyttää.

Näyttelijän lisäksi koomikkona, laulajana, musikaalin ohjaajana ja tuottajana toiminut Hayes, 49, on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Carria Aizleyn ja Darlene Huntin kanssa. Pääosissa ovat Hayesin ohella esimerkiksi Alison Janney, Matthew BroderickMargo Martindale ja Jim Rash. Ohjaaja on Nick Peet.

Elokuva on saanut jo ennen julkaisuaan kritiikkiä siitä, että mies esittää naista. Viittauksia on ollut esimerkiksi stereotyyppiseen naiskuvan vahvistamiseen ja misogyniaan. Joidenkin mielestä hauskan etsiminen naista esittävästä miehestä edustaa mennyttä maailmaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sean Hayes kertoi huhtikuussa 2010 homoseksuaalisuudessaan The Advocate -lehden haastattelussa.

Lazy Susan tarkoittaa myös keskelle pöytää sijoitettavaa pyöritettävää tarjoilualustaa.

1 kommenttia

Niin kyllähän siinä vinha perä on että tuossa(kin) olisi pitänyt olla jo myös miestä esittävä nainenkin, tai useitakin. Draq-jutut vain noinpäin ovat niin "so last season".

Vaikka toki Linda Hunt saikin Parhaan sivuosaesittäjän Oscarin jo vuonna 1983, roolistaan Billy Kwan -miehenä 1982 elokuvassa Rakkaus veitsenterällä.
Ja hänhän on naisena naimisissa naisen kanssa
https://en.wikipedia.org/wiki/Linda_Hunt