Isossa-Britanniassa suosittu tv-kasvo tuli kaapista 57-vuotiaana

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Holly Willoughby ja hillip Schofield sekä parhaan livemakasiinin palkinto National Television Awards 2020 -gaalassa (kuva: Ian West / PA Photos / Lehtikuva)

Isossa-Britanniassa television suosittua aamuohjelmaa juontava Phillip Schofield, on kertonut olevansa homo.

Kaupallisella ITV-televisiokanavalla This Morning -ohjelmaa yhdessä Holly Willoughbyn kanssa juontava maan tunnetuimpiin televisiokasvoihin kuuluva Schofield kertoi asiasta Instagram-tilillään.

- Et voi tietää, mitä jonkun ulkoisesti täydellisessä elämässä on meneillään, millaisia asioita nämä kamppailevat ja missä jamassa heidän hyvinvointinsa on - joten et tiedä, mikä on kalvanut minua muutamat viime vuodet. Vaimoni ja tyttärieni voimin ja tuella olen hyväksynyt olevani homo.

Schofield kehuu vaimoaan ja tyttäriään, ja kiittää heitä siitä, että hämmennyksestään huolimatta he ovat olleet tukena. Hän kertoi takana olevan monia sydäntäsärkeviä keskusteluja kotona. Schofield on ollut naimisissa Stephanie Lowen kanssa lähes 27 vuotta. Parin kaksi tytärtävä ovat jo aikuisia.

Schofield kiittää myös työpariaan Holly Willoughbya tuesta vaikeina hetkinä, ja myöhemmin hän puhui kaapistatulostaan myös omassa ohjelmassaan, juontajaparinsa haastatellessa häntä. Schofield kertoo päätöksen kaapistatulosta olleen täysin oma; asia mikä oli pakko tehdä. Hän koki, ettei ollut enää rehellinen itselleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nyt 57-vuotias Schofield muistuttaa, että seksuaalivähemmistöille maailma on muuttunut hänen elinaikanaan paljon paremmaksi.

- Tänään aivan oikeutetusti homous on ylpeyden ja juhlan aihe. Kyllä, tunnen tuskaa ja hämmennystä, mutta vain perheelleni aiheuttamani tuskan vuoksi.

Schofieldin kaapistatulo on saanut osakseen runsaasti huomiota Isossa-Britanniassa. Myös esimerkiksi yleisradioyhtiö BBC:n hlbti-asioiden kirjeenvaihtaja Ben Hunter kuvaa asiaa "todella merkittäväksi hetkeksi".

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!