Skotlannin valtiovarainministeri lähetteli teinipojalle vihjailevia viestejä - joutui eroamaan

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
Derek Mackay (kuva: Scottish Government)

Skotlannin valtiovarainministeri Derek Mackay, 42, on joutunut joutui eroamaan tehtävästään lähetettyään 16-vuotiaalle pojalle puolen vuoden aikana sosiaalisen median kautta 270 vihjailevaa viestiä.

Asian toi julkisuuteen The Scottish Sun. Asiasta ovat uutisoineet myös The Guardian ja Englannin yleisradioyhtiö BBC. Suomessa asiasta kirjoittaa Iltalehti.

Ministeri alkoi seurata rugbyä pelaavaa poikaa Instagramissa ja Facebookissa. Hän oli tykkäillyt pojan kuvista ja esimerkiksi kehunut poikaa "söpöksi". Hän oli myös pyrkinyt saamaan tämän seurakseen illalliselle ja vieraakseen parlamentin tapahtumaan.

Poika oli kertonut Mackaylle ikänsä ja pyytänyt ministeriä lopettamaan yhteydenotot. Tästä huolimatta ministeri jatkoi lähentymisyrityksiään. Ministeri ei aiemmin tuntenut poikaa.

Viestittely tuli pojan äidin tietoon, jolloin tämä otti yhteyttä Skotlannin pääministeri Nicola Strugeoniin ja vaati Mackayn erottamista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Torstaiaamuna Mackay kertoi ottavansa teostaan vastuun. Hän totesi käyttäytyneensä typerästi ja olevansa pahoillaan, ja pyysi anteeksi teon kohteeksi joutuneelta ja tämän perheeltään.  Hän myös pyysi anteeksi kollegoiltaan ja tukijoiltaan.

Ministerin viran lisäksi Mackay erotettiin Skotlannin kansanpuolueesta toistaiseksi. Tätä ennen Mackayta on pidetty vahvana seuraajaehdokkaana puoluejohtaja Sturgeonille.

Mackay tuli kaapista vuonna 2013, jolloin tämä erosi vaimostaan, jonka kanssa tällä on kaksi poikaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!