Lontoolaisyökerho Heaven sai aseman historiallisena hlbtiq-tapahtumapaikkana

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
Heaven London -yökerhon sisäänkäynti (kuva: Nick Cooper, CC BY-SA 3.0)

Lontoossa sijaitseva vuonna 1979 avattu yökerho Heaven on saanut aseman paikalliselle yhteisölle merkittävänä kohteena (Asset Of Community Value, ACV), kertoo Gay Times

Viisi vuotta voimassa olevan ACV-statuksen myötä yhteisöllä esimerkiksi on riittävällä harkinta-ajalla varustettu etuosto-oikeus, mikäli yökerho päätyisi myyntiin.

- Erityismerkityksen antaminen Heavenille tuo paikalliselle hlbtiq+ -yhteisölle sananvaltaa tämän historiallisen tapahtumapaikan suhteen, kun tiedämme, miten tärkeää on suojella Sohon ja laajemmin West Endin luonnetta, sanoo Westminsterin kaupunginvaltuuston jäsen Ian Adams, joka on myös sen hlbtiq+ -toimikunnan johdossa.

- Yökerho juhlii nyt 40-vuotissyntymäpäiviään. Hlbti+ -vähemmistöihin kuuluvien kohdalla paljon on muuttunut paremmaksi tänä aikana, mutta olemme päättäneet, että kaupunkimme pysyy kutsuvana ja ystävällisenä paikkana monenlaisille ihmisille.

Hän toivoo Heavenin viettävän vielä lukuisia syntymäpäiviä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaikkiaan yökerhoon mahtuu kerrallaan runsas 1 600 juhlijaa. 

Erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettujen paikkojen määrä on Gay Timesin mukaan vähentynyt vuodesta 2006 Lontoossa 58 prosentilla. Vastaavanlainen kehitys on tyypillistä muuallakin länsimaissa. Syyksi nähdään usein se, ettei erityisille “keitaille” ole enää entisenlaista tarvetta ja seuranhaku on siirtynyt sähköisiin kanaviin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!