Kaapista tullut irlantilainen kamppailulajin urheilija: jotkut vastustajat kieltäytyvät tervehtimästä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Irlantilainen Jack Woolley, 21, hyväksyttiin joulukuussa maansa joukkueeseen kilpailemaan Tokion olympialaisissa kesällä 2020. Hänen lajinsa on Taekwondo, ja hän on ensimmäinen lajin irlantilainen ottelija olympialaisissa.

Woolley kertoi biseksuaalisuudestaan Irlannin yleisradion dokumentissa, jossa seurattiin hänen pyrkimystään päästä Rio de Janeiron vuoden 2016 olympialaisiin. Tuoreessa extra.ie -julkaisulle antamassaan haastattelussa hän kuitenkin harmittelee liikaa avoimuuttaan.

- Toivon, etten olisi tuonut asiaa esiin. En edelleenkään pidä asian nimeämisestä. Ihmiset vain nykyään jääräpäisesti ovat leimaamassa kaiken.

Hän myös toteaa, ettei ole kuin Gareth Thomas tai Tom Daley.

- Haluan olla Irlannin ensimmäinen olympiaurheilija lajissani ja olympialaisiin päässyt kaveri Tallaghtista, en homourheilija Jack. Ihmiset olettavat jostakusta paljon kun tähän on lyöty leima.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mielipahaa lisää lajin piirissä kaapistatulon jälkeen muuttunut suhtautuminen. Hän kertoi joidenkin vastustajien kieltäytyneen tervehtimästä häntä kädestä tai kiittämästä häntä ottelun jälkeen. Hän toteaa monien lajin huippujen olevan muslimeita, eikä asiasta voi olla kovin avoin.

Woolley toivoo, että voisi olla esikuva nuoremmilleen. 

Virhe median upotuksessa.

Asiasta kirjoittavat myös esimerkiksi Gay Times ja Pink News

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!