Sateenkaarikakku johti Yhdysvalloissa erottamiseen kristillisestä koulusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Kuvituskuva

Yhdysvaltalaisen kristillisen koulun oppilas tuli erotetuksi koulusta, koska hän poseerasi sosiaaliseen mediaan jaetussa kuvassa sateenkaaren väreissä olleen syntymäpäiväkakun kanssa.

Tarina alkoi, kun Louisvillessä toimivaa paikalliseen baptistikirkkoon yhteydessä olevaa kristillistä Whitefield Academy -koulua käyvä tyttö vietti joulukuussa 15-vuotissyntymäpäiväänsä ravintolassa. Tämä oli tilannut sateenkaaren väreihin tehdyn syntymäpäiväkakun ja lisäksi hänellä oli yllään pusero, jossa oli sateenkaariraidat. Syntymäpäivän vietosta oli jaettu kuva sosiaaliseen mediaan, ja tämä kuva oli saatettu koulun tiedoksi.

Tytön äiti kertoo Courier Journal -julkaisulle koulun johtajan lähettäneen perheelle sähköpostin tammikuun alkupuolella, jossa todettiin tytön välittömästä erottamisesta. Äiti kertoo syynä mainitun juuri kyseisen some-julkaisun. Koulun johtaja katsoo kuvan osoittavan hyväksyntää koulun noudattamaa moraalia ja vakaumusta. Lisäksi koulu viittasi päätöksessään tytön muihinkin koulun aiempiin arvoihin sopimattomiin "elämäntaparikkeisiin". 

Koulun käsikirjassa todetaan, että esimerkiksi homoseksuaalisuus on koulun raamatullisen elämäntavan opetuksen vastaista. Tällainen voi koulun käytännön mukaan estää hakijan pääsyn kouluun tai opiskelun keskeytymisen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Äidin mukaan tytär ei kuitenkaan kuulu seksuaalivähemmistöön ja kakku oli vain tytön mieleen. Leivonnaislistassa kakkua kuvaillaan värikkääksi. Sittemmin äidin ja koulun välillä käydyssä keskustelussa koulun johtaja on maininnut kakun ja paidan värityksen edustavan gay pride -liikettä, ja kakkua ei olisi pitänyt hyväksyä.

Tyttö on siirtynyt tapauksen jälkeen julkiseen kouluun. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!