Suosittu tubettaja kertoi transsukupuolisuudestaan jouduttuaan kiristyksen kohteeksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Nikkie de Jager (kuva: ImagoImagesStock / Lehtikuva)

Suosittua meikkaamiseen keskittyvää NikkieTutorials -videoblogia Youtubessa pitävä Nikkie de Jager on kertonut transsukupuolisuudestaan. Tubettaja kertoo avanneensa itse menneisyytensä jouduttuaan kiristyksen kohteeksi.

Alankomaalainen Nikkie de Jager, 25, on pitänyt omaa kanavaansa Youtube-palvelussa jo useamman vuoden ajan. Forbes nimesi hänet vuonna 2017 vaikutusvaltaisimpiin kuuluvaksi meikkaustubettajaksi. De Jager aloitti videoiden tekemisen runsas kymmenen vuotta sitten.

Maanantaina 13. tammikuuta julkaisemansa videon hän on otsikoinut "I'm Coming Out". De Jager kertoo videolla, että hänen menneisyytensä oli uhattu vuotaa julkisuuteen, jonka myötä hän katsoi paremmaksi hoitaa asian itse ensin. Hänen on ollut tarkoitus kertoa tarinansa aikanaan, mutta omilla ehdoillaan.

De Jager kertoo syntyneensä väärään vartaloon ja tarkentaa olevansa transsukupuolinen. Hänen mielestään lokerot ovat kuitenkin tarpeettomia. 

- Mutta loppujen lopuksi minä olen minä.

Hän kertoo kaapistatulovideollaan lapsuudestaan ja kokenut aina olevansa nainen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Olin 7- tai 8-vuotias, kun rupesin käyttämään vain tyttöjen vaatteita, ja se tuntui uskomattomalta.

Hän kertoo aloittaneensa hormonihoidot 14-vuotiaana ja saaneesa sukupuolenkorjausprosessinsa loppuun 19 vuoden iässä.

Hän toivoo, että ihmiset eivät muuttaisi suhtautumistaan häneen kaapistatulon jälkeen, ja toteaa olevansa edelleen Nikkie.

Kaapistatulovideo on Youtuben trendaavimpien videoiden kärjessä. Sitä on katsottu 30 miljoonaa kertaa. NikkieTutorials-kanavalla on 13 miljoonaa seuraajaa.

Pääosa asiaa kommentoineiden viesteistä ovat olleet myönteisiä ja kannustavia. Jotkut ovat esittäneet pahoitteluja siitä, että näin henkilökohtaista asiaa on yritetty käyttää lyömäaseena. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!