Oscar-ehdokkuuksissa niukasti sateenkaaren värejä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Oscar-palkinnot jaetaan 9.2.2020.

Maanantaina 13. tammikuuta paljastetuissa Oscar-ehdokkuuksissa ei hlbti-vähemmistöteema näy yhtä vahvasti kuin esimerkiksi edellisenä vuonna.

Homoikoniksi kuvatun Judy Gardlandin uraa seuraavan elokuvan Judy nimiroolia näyttelevä Renée Zellweger on ehdolla parhaan naispääosan esittäjäksi. Lisäksi parhaan laulun palkintoa tavoittelee laulaja Elton Johnin elämää kuvaavasta Rocketman-elokuvasta I’m Gonna Love Me Again.

Rocketman-elokuvan ja siinä näytelleen Taron Egertonin putoaminen pois ehdokkaiden joukosta on herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

Sateenkaariviittauksia on Bombshell-elokuvan Kayla Pospisil -nimisen henkilön kohdalla, jota näyttelevä Margot Robbie on ehdolla naissivuosan palkinnolle. A Beautiful Day in the Neighborhood -elokuvassa Televisiopersoona Fred Rogersia esittävä Tom Hanks on ehdolla parhaan miessivuosan palkinnolle. Fred Rogersin (1928-2003) on tämän kuoleman jälkeen kerrottu olleen mieltyneen niin miehiin kuin naisiinkin.

Järjestyksessään 92. Oscar-palkinnot vuoden 2019 elokuvista jaetaan sunnuntaina 9. helmikuuta 2020. Palkintogaala järjestetään tälläkin kertaa ilman juontajaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!