Suomalainen Onko sulla nälkä? -lyhytelokuva Sundancen elokuvajuhlille

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Suomalainen komediallinen lyhytelokuva Onko sulla nälkä? on valittu Sundancen elokuvajuhlan ohjelmistoon. Filmissä ylihuolehtivainen yksinhuoltajaäiti Merja (Pirjo Lonka) on huolissaan lukioikäisestä adoptiopojastaan Tomista (Matvei German), jonka hän uskoo olevan homo - ja joka ei osaisi pitää huolta itsestään. Aiheen suhteen hukassa oleva äiti pelkää poikansa päätyvän vanhempien miesten uhriksi, joten tämä puuhaa pojalleen mielestään sopivia treffejä. Osissa nähdään myös Tommi Korpela ja Sanna Kaisa Palo.

Noin kymmenen minuutin mittaisen lyhytelokuvan on ohjannut Teemu Niukkanen ja käsikirjoittanut Antti Toivonen. Tuotanto on Elokuvayhtiö Komeetta Oy

Tammikuun 23. päivä 2020 käynnistyvän Sundancen festivaalin virallisessa kilpailusarjassa esitetään 74 lyhytelokuvaa. Kaikkiaan festivaalille pyrki 10 397 lyhytelokuvaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sundance Film Festival on elokuvajuhla, joka järjestetään vuosittain Park Cityn kaupungissa Utahissa, Yhdysvalloissa. Festivaalin juuret ovat vuodessa 1978, jolloin Utah/US Film Festival järjestettiin Salt Lake Cityssä, josta se siirtyi myöhemmin talviurheilukaupunki Park Cityyn. Vuonna 1991 tapahtuma nimettiin Sundancen elokuvajuhliksi. Festivaalia on järjestänyt vuodesta 1985 lähtien Robert Redfordin vuonna 1981 perustama Sundance Institute. Nykyään tapahtumaa pidetään merkittävyydeltään vertaisena Cannesin, Venetsian, Berliinin ja Toronton elokuvajuhlien kanssa.

Onko sulla nälkä? on myös ehdolla vuoden 2020 lyhytelokuva-Jussin saajaksi. Yle Teema esittää lyhytelokuvan lauantaina 21. joulukuuta ja se on katsottavissa myös Yle Areenassa.

1 kommenttia

Onko sulla nälkä? on Jussi-ehdokkaana lyhytelokuvien sarjassa ( https://www.jussit.fi/ ). Jussi-gaala 2020 on perjantaina 20. maaliskuuta.