Unkari ei osallistu kevään Euroviisuihin - syyksi arvellaan laulukilpailun hlbti-myönteisyyttä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Unkari ei osallistu kevään 2020 Eurovision laulukilpailuun. Virallisesti ratkaisulle ei ole esitetty syytä, mutta The Guardian -julkaisu kirjoittaa taustalla olevan tapahtuman avoimen hlbti-myönteisyyden, josta maan hallinto ei pidä.

Euroviisujen sijasta unkarilaiskatsojille aiotaan tarjota yleisradion televisiokanavalla paikallista musiikkiviihdettä.

Unkarin valtiollinen televisio on läheisesti sidottu maan hallitukseen, joka puolestaan nostaa politiikassaan vanhoillisia perhearvoja, eivätkä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sovi tähän politiikkaan. Hallituksen piiristä on esitetty hlbti-vähemmistöjä leimaavia kommentteja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Euroviisujen historiaan mahtuu lukuisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia esiintyjiä ja vähemmistöjä esiin nostavia ohjelmanumeroita. Euroviisut ovat myös historiallisesti hlbti-vähemmistöjen suosiossa ja esimerkiksi yleisön joukossa on kansallisten lippujen lisäksi totuttu näkemään myös sateenkaarilippuja.

Kevään 2020 Eurovision laulukilpailu järjestetään Alankomaissa Rotterdamissa.

1 kommenttia

Unkarin nykyinen umpikristillis-äärinationalistinen hallinto osoittaa kyllä takapajuisuutensa syyttelemällä Euroviisuja hlbtiq-myönteisyydestä vasta nyt, kun kisassa on jo ihan alusta asti, jo 1950-luvulta saakka ollut kisaamassa hlbtiq-artisteja ja voittamassakin, jokaisella vuosikymmenellä.

Unkari itse tälläytyi Euroviisuihin mukaan 1993 ja siihen mennessä oli jo monenmonta hlbtiq-artistia ollut mukana viisuissa ja osa voittanutkin viisut.
Mutta nyky-Unkari alkaa vollottamaan asiasta vasta nyt yli 60 vuoden jälkeen.

Noh, Suomi ei menettäne mitään, sillä sukulaiskansamaa Unkari ei ole tainnut olla mitenkään tapauskollinenkaan antamaan Suomelle pisteitä loppupeleissä,
joten nyky-Unkari voi alkaa järkätä varjoviisuja Turkin kanssa.

Tai ehkä nyky-Unkari alkaa vollottamaan seuraavaksi jalkapallokisoista, kun siinähän miehet "pelehtivät keskenään ja halailevatkin toisiaan julkisesti".