HIV-hoitoja

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 3

Uusia tutkimustuloksia tulee tiheään tahtiin, ja niiden merkitystä on usein vaikea arvioida. Tällainen tutkimusraportti esiteltiin äskettäin Bostonissa 15. retrovirusten ja opportunististen infektioiden konferenssissa. Saksalaismies sai leukemiaan kantasoluhoitoja, ja sen jälkeen hänestä ei enää ole löydetty HI-virusta.
http://www.poz.com/articles/hiv_aids_stemcell_401_14199.shtml

Samassa konferenssissa nobel-tutkija arvioi, että HIViä vastaan ei ehkä koskaan saada rokotetta, koska virus on monimutkainen.
http://www.positiiviset.fi/uutispalat/uutiset200802.shtml#Nobel-tutkija_hiv-rokote

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Rokotekokeilu


Tänään aamupäivällä on taas tullut lehtijuttu, jossa lupaillaan HIV-rokotetta. Süddeutsche Zeitung on arvostettu lehti, joten on kiinnostavaa, mitä uutta lehti on löytänyt.

Regensburgissa toimii virologian professori Hans Wolf. Hän on tullut tunnetuksi taistelustaan ärhäköitä viruksia vastaan. Hänen onnistui ensimmäisenä kehittää rokote syöpää aiheuttavaa Epstein-Barr -virusta vastaan. Hän on myös tutkinut aidsin aiheuttajaa. HI-virus on poikkeuksellisen kova vastustaja rokotteen kehittäjälle. Virus muuntuu koko ajan, ja sillä tavoin immuunijärjestelnä ei tunnista sitä, Kun HI-virus löydettiin vuonna 1984, monet ilmoittivat, että rokote tehdään parissa vuodessa. Tänä talvena aids-kokouksissa jotkut asiantuntijat ovat sanoneet, että rokotetta ei pystyvä koskaan kehittämään.

Hans Wolf on nyt työryhmineen saanut osavoiton viruksesta. Hänen rokotteensa on nimetty NYVAC-C, ja sitä on kokeiltu ensimmäisissä kliinisissä tutkimuksissa 40 vapaaehtoiseen Lausannessa ja Lontoossa (Journal of Experimental Medicine, Bd.205, S.63, 2008). Rokote on osoittautunut turvalliseksi ja se on käynnistänyt useimpien koehenkilöiden immuunipuolustuksen. Eli jos he joutuvat joskus HI-virukselle alttiiksi, elimistö on jo valmiina virushyökkäykseen. Kaikki koehenkilöt ovat reagoineet rokotteelle. Immuunireaktio säilyi ainakin vuoden.

Nyt siirrytään seuraavaan tutkimusvaiheeseen. Seurantatutkimus on jo alkanut. Kesäkuussa alkaa kokeilu Afrikassa. Vaikka koehenkilöissä rokote on aiheuttanut immuunipuolustusjärjestelmän reaktion, se ei merkitse vielä, että elimistö pystyisi tuhoamaan HI-viruksen. Se nähdään vasta kenttäkokeiden jälkeen.

Monille rokotuskokeille on käynyt huonosti. Viime metreillä esim. MSD:n rokote todettiin haitalliseksi ja se ehkä lisäsi aids-tartuntoja.
Saksassa on alkanut valistuskampanja, jossa viisi julkkista tunnustaa: "Minulla on aids! Älkää unohtako!---Entä sinä?". Mukana on mm. MTV-juontaja, näyttelijä ja naisjuontaja. He eivät kuitenkaan ole "oikeita" tunnustajia, vaan kyseessä on kampanja.
http://www.vergissaidsnicht.de/bekenner.html