Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta kertoo tuovansa tarjolle leikkaamattomat elokuvaversiot

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Kuvituskuva

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines on kertonut palauttavansa koneidensa elokuvatarjontaan leikkaamattomat versiot hlbti-elokuvista. 

Asiasta kirjoittaa Pink News

Lentoyhtiön käytännöstä syntyi kohu alkuviikosta, kun kävi ilmi, että kaksi tuoretta elokuvaa on tarjolla siten, että niistä oli poistettu samaa sukupuolta olevien välistä romantiikkaa sisältävät kohtaukset.

Elton Johnin elämänkertaelokuva Rocketman on ollut katsottavissa, mutta siten, että matkustajien mukaan "lähes jokainen homoviittaus" on poistettu, mukaanlukien suudelmat. Elokuvasta on esitetty sensuroitua versiota esimerkiksi Venäjällä.

Toinen leikeltynä tarjotuista elokuvista on Olivia Wilden esikoisohjaus Booksmart. Se kertoo teinikaveruksista, joista toinen on lesbo. Poistetuksi ovat joutuneet seksin lisäksi suudelmat suudelmien sekä naisen sukuelimeen ja seksuaalisuuteen viittaavat sanat. Suomessa elokuvan ikäraja on 12 ja Yhdysvalloissa 16.

- Mitä tämä viestii katsojille ja etenkin naisille? Että heidän kehonsa ovat säädyttömiä? Että heidän seksuaalisuutensa on hävettävää?, kysyi Wilde.

Wilden kommenteista kirjoitti The Hollywood Reporter.

Lentoyhtiö kertoo ratkaisun olleen kolmannen osapuolen toimijan. Delta vakuuttaa, että lentomatkojen viihdetarjonnan sisällönhallintaan kehitetään uusi prosessi, jotta vastaava ei enää toistuisi. Lentoyhtiö kertoo, että sen arvoihin kuuluu moninaisuuden tukeminen.

Vanhemman mallisissa lentokoneissa, joissa ei vielä ole henkilökohtaisia näyttöjä, oli tyypillistä esittää aikuisten elokuvista "lapsille sopivaan muotoon" leikattuja versioita.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!