Rob Halford pitää hlbti-vähemmistöihin kohdistuvia asenteita USA:ssa keskiaikaisina

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Rob Halford (kuva: Axel Heimken / AFP / Lehtikuva)

Judas Priest -metalliyhtyeen keulakuva Rob Halford nostaa NME-julkaisulle antamassaan haastattelussa esiin huolensa Yhdysvalloissa vellovan hlbti-vähemmistöjen aseman yhdenvertaisuutta vastustavan toiminnan.

Haastattelu tehtiin 11. lokakuuta, joka on amerikkalaislähtöinen kaapistatulon teemapäivä, ja jonka viettäminen on levinnyt muuallekin maailmaan. Halford kertoi haastattelussa, ettei aiemmin tiennyt päivän olemassaolosta, ennen kuin juuri kyseisenä päivänä oli Instagramissa törmännyt asiaa koskeviin postauksiin. Eräässä postauksessa viitattiin Halfordin kaapistatuloon MTV:n haastattelussa vuonna 1998. Lempinimellä "Metal God" tunnettu Halford kertoi iloinneensa joiltain saamistaan lämpimistä sanoista.

Haastattelussa hän kuitenkin otti esiin huolensa Yhdysvalloissa meneillään olevista hankkeista, joilla pyritään antamaan oikeus uskonnollisen maailmankatsomuksen varjolla syrjiä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia. Halford viittaa erityisesti kristilliseen oikeistoon, joka toimii hlbti-vähemmistöihin kuuluvia vastaan.

- He säätävät lakeja, joiden johdosta homo voi menettää työnsä, jos työnantajan uskonto ei hyväksy kaltaisiamme ihmisiä. Se on kamalaa. Yhdysvaltojen oli määrä olla maailman johtava supervalta, mutta jotkut asiat täällä ovat kuin keskiajalla. Ei tässä maassa tunne olevansa erityisen turvassa, ja itsekin tunnen näin entistä vähemmän.

- Tiedät, että kauppareissullakin voit tulla ammutuksi. Yritän kuitenkin torjua noita ajatuksia vaikuttamasta elämääni. Poliitikot ja media yrittävät saada meidät olemaan peloissamme, mutta minä en suostu siihen.

Vuonna 1951 Englannissa syntynyttä Halfordia pidetään metallimusiikin piirissä yleistyneen nahan ja niittien käytön uranuurtajana. Judas Priestiä puolestaan pidetään yhtenä merkittävimmistä metallimusiikin yhtyeistä. Sen vaikutus on ollut voimakas erityisesti uuden aallon brittimetalliin ja varhaiseen thrash metaliin.

1 kommenttia

Donald Trump konservatiivi-kristittyine hallintotukijoineen tekee varsin näkyväksi sen, ettei shi'ialaisella Iranilla ja kristillisellä hallinnolla Usa:ssa ole juurikaan eroa, vaan kristilliset asenteet ovat ihan yhtä "saatanallisia säkeitä", kuin shi'ialaisetkin.

paavali-pirulaiseen uskovat (amerikka)"usko ensin":läiset ovat jyrkästi poikkiteloin "tärkeintä on rakkaus" -jeesustelun kanssa.