Dokumenttielokuva "Pohjoisesta intohimosta" kaipaa haastateltavia tarinan pohjaksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Markku Heikkinen työstää dokumenttielokuvaa "Pohjoisesta intohimosta"

Kainuulaistaustainen dokumenttiohjaaja Markku Heikkinen suunnittelee pohjoisen bi-miesten seksuaalisuudesta, identiteetistä ja ihmissuhteista kertovaa dokumentaarista elokuvaa.

Parhaillaan Heikkinen tekee aiheeseen liittyvää tutkimustyötä: taustakeskusteluja -ja haastatteluja joissa miehet voivat olla mukana anonyymisti. Hän etsii haastateltavia luottamuksellisiin keskusteluihin, joita ei myöskään kuvata. Haastattelujen ja omien elämänkokemustensa pohjalta hän kirjoittaa episodirakenteisen elokuvan käsikirjoituksen.

- Itse elokuvan haluaisin kuvata sekä rohkeiden "asianosaisten" pohjoisen miesten että amatöörinäyttelijöiden, tuoreiden kasvojen kanssa. 

Elokuvan idean hän kertoo syntyneen asuttuaan viimeiset seitsemän vuotta Kainuussa ja Oulussa. Elokuvaa hän kuvaa sensuelliksi ja inhimilliseksi dokumenttielokuvaksi bi-miesten intohimosta ja ihmissuhteista.

- "Pohjoisessa intohimossa" tuntuu kaamoksen ja kevään valon ankarat vaihtelut, erämaat ja teiden taipaleet, vaarat ja elämän hurjuus, lämpö ja hurtti huumori.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Vaikka tapaamiset, kohtaamiset ja ihmissuhteet ovat elokuvan ydintä, se myös kuvaa bi- ja ukkomiesten erilaisia tapoja olla sinut itsensä, seksuaalisuutensa ja miehuutensa kanssa. Ihmisen seksuaalisuus ja ihmissuhteet muuttuvat elämän aikana.

Heikkinen toteaa, ettei rahoituksen hankkiminen tälle elokuvalle lähtökohtaisesti ole helppoa tässä maassa.

- Mutta en halua antaa periksi. Uskon että elokuva voisi olla valmis 2022, kertoo Heikkinen ranneliike.netille. 

- Harva elokuva meillä härmässä valmistuu ilman julkista rahaa. Tähänkin elokuvaan tulee etsiä rahoitusta ns. kolmikannasta eli YLE/SES/AVEK ja mahdollisesti KMS.

Heikkinen kertoo elokuvan olevan kansainvälinen, joten siihen etsitään yhteistyökumppaneita etenkin Pohjoismaista.

- Elokuvan tuottaa Hannu-Pekka Vitikainen ja Zone2 Pictures, yhtiö jonka kanssa olen tehnyt viimeisimmät pitkät elokuvat kuten Talvivaaran miehet, Ei tietä kotiin.

- Vitikainen on myös kuvannut Poikien bisnes (All Boys) -elokuvan joka kertoo ihmissuhteista Itä-Euroopan pornobisneksessä. Rakennamme hyvää yhteistyötä erilaisiin järjestöihin ja yhteisöihin jotka työskentelevät seksuaalisuuden moninaisten kysymysten kanssa.

Heikkinen toivoo yhteydenottoja haastatteluun haluavilta. Yhteystiedot ovat Pohjoinen intohimo -elokuvaprojetkin Facebook-sivulla. Heikkisen mukaan mitään haastattelussa sanottua ei kerrota ilman asianomaisten ihmisten lupaa. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!