Keskustan kansanedustaja pohtii "homoseksuaalisten suhteiden ihannoinnin rummuttamisen mediassa" vaikutusta syntyvyyden laskuun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk) (kuva: Eduskunta)

Ensimmäisen kauden oululainen kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk) toteaa Uuden Suomen 200 kansanedustajaa -haastattelussa pitävänsä sukupuolineutraalia avioliittolakia "ihan hirveänä".

Haastattelussa on esillä myös Suomessa keskustelua herättänyt syntyvyyden lasku. Tähän viitaten Aittakummun mielestä "voisi olla ihan hyvä tutkia, mitä vuosikymmeniä jatkunut homoseksuaalisten suhteiden ihannoinnin rummuttaminen mediassa on vaikuttanut syntyvyyteen". Hän lisää, että "niistä suhteista ei luonnollisesti synny lapsia".

Aittakumpu on myös kritisoinut pride-tapahtumien saamaa huomiota ja niihin liittyviä kaupungin järjestämiä sateenkaariliputuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Syntyvyyskeskustelussa toisaalta on myös esitetty näkemyksiä siitä, että naisparien ja itsellisten naisten hedelmöityshoitoja ei tueta tarpeeksi, vaikka halua lastenhankintaan olisikin. Samoin monivanhemmuutta ei tunnusteta oikeudellisesti.

Politiikan ulkopuolella Aittakumpu, 38, on pastori Haukiputaan seurakunnassa, toimittaja ja kirjailija. Hänellä on seitsemän lasta. Uskonnolliselta taustaltaan vanhoillislestadiolaisiin kuuluva Aittakumpu vaikutti keskeisesti siihen, että Oulun hiippakunnassa papeilla on omantunnonvapaus valita, esirukoilisivatko he samaa sukupuolta olevien parien avioliiton puolesta.

3 kommenttia

Aittakumpu siis vihjaa suomalaisten lisääntymiskykyisten oletusheteroseksuaalisen valtaenemmistön olevan mahdollisesti niin tyhmä, että luulee oletusihannoitujen homo- ja lesboparien jäävän useammin lapsettomiksi ihan silkkaa ihanuuttaan ja tekevän siksi samoin? Syntyvyys siis laskee ilmeisesti nyt siksi, että niin moni hetero ei osaa ymmärtää, miksi median hänelle oletettavasti "rummuttavalla" homo- tai lesboparilla on matalampi kynnys löytää elämälleen muuta sisältöä kuin lasten hankkiminen.

Jonkun pitäisi kyllä tutkia, miten suuri vaikutus tähän ihannoitujen homo- ja lesboparien muita inspiroivaan lapsettomuuteen on sillä, että Aittakummulla ja kaltaisillaan on "ihan hirveä" pakkomielle kaikin tavoin sitä edistää lakiuudistuksia vastustamalla.