Kelet-elokuva kertoo Suomessa syntyneen somalialaisen transnaisen tarinaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Kelet-elokuvan juliste (kuva: Keletfilm.com)

Kelet on yksi DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n kauden 2019 kuudesta vaikuttavuustuottamisen koulutus- ja verkostoitumis-kokonaisuuteen kuuluvasta hankkeesta. Hankkeet esiteltiin huhtikuussa DocPoint IMPACT -päivässä.

Kelet on Suomessa syntynyt somalialainen transnainen, jonka perhe muutti vuonna 2010 Manchesteriin. Hän kuitenkin jätti perheensä 19-vuotiaana ja muutti yksin takaisin Suomeen, sillä perhe ei hyväksynyt hänen transsukupuolisuuttaan. Suomessa hän on aloittanut sukupuolenkorjausprosessin. Elokuvassa seurataan Keletin tietä kohti haaveiden työtä ammattimallina.

Kelet on dokumenttielokuva mustasta transkauneudesta, rohkeudesta ja roolimallien tärkeydestä. Kelet on 20-vuotias kuvankaunis huippumallin urasta haaveileva nuori. Dokumentissa seuraamme hänen poikkeuksellista elämäänsä.

Filmimateriaali on kuvattu vuosien 2017 ja 2019 välillä, ja ensi-illan on määrä olla tammikuussa 2020. Levitysyhtiö on Yle. Projektin toteuttamista tukee Suomen elokuvasäätiö. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa toimittaja Susani Mahadura, ja tuotannon taustalla on Baba Lybeck / Baba Lybeck Productions Oy.

Lisätietoa elokuvasta sen Instagram-tilillä ja osoitteessa keletfilm.com.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kelet oli mukana keväällä Helsinki Pride -tapahtuman verkkosivuilla julkaistussa haastatteluartikkelissa.

DocPoint-elokuvatapahtumat ry järjestää vuosittaisen DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali -tapahtuman. Vuoden 2020 DocPoint-festivaali järjestetään 27.1.-2.2. ja tapahtumassa on perinteisesti ollut esillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!