Eurooppalaiset sateenkaarinuoret kokoontuvat Helsingissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö Seta järjestää lokakuun alussa IGLYO:n (International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Queer Youth and Student Organisation) konferenssin. Helsinkiin odotetaan Setan perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan noin 100 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten oikeuksia ajavaa ihmisoikeustoimijaa.

Kolmipäiväinen vuosikokous pidetään Allianssi-talolla 4.10. ja Porthaniassa 5.-6.10. Opetusministeri Li Andersson esittää tervehdyksen kokoukselle perjantaina noin klo 14.00. Kokouksessa käydään läpi sateenkaarinuorten ja -opiskelijoiden ihmisoikeustilannetta, valitaan järjestön johto ja suunnitellaan suuntaviivoja seuraavalle vuodelle ihmisoikeuksien edistämiseksi Suomessa ja kansainvälisesti.

Vuosikokouksen lisäksi konferenssi käsittää työpajoja sateenkaari-ihmisten oikeuksista ja niiden edistämisestä ja keskusteluja ajankohtaisista teemoista. Se on foorumi verkostoitumiselle ja nuorten sateenkaariaktivistien voimaantumiselle. Kokouksen aikana IGLYO juhlistaa myös omaa 35-vuotistaan taivaltaan ja juhliin osallistuu useita järjestön historian aikana toimineita sateenkaarivaikuttajia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Konferenssi tarjoaa medialle mahdollisuuden haastatella nuoria sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä eri puolilta Eurooppaa ja lähialueita. Seta tiedottaa ensi viikon aikana myös tuoreen Kouluterveyskyselyn tuloksista koskien sateenkaarinuoria.

IGLYO on suurin kansainvälinen sateenkaarinuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kattojärjestö. IGLYO:lla on 95 jäsenjärjestöä yli 40 maassa. IGLYO:n työtä rahoittaa Euroopan Unioni, Euroopan Neuvoston Euroopan Nuorisosäätiö sekä Alankomaiden valtio. Seta on IGLYOn jäsenjärjestö.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!