Järjestö: Trumpin hallinto on hyökännyt hlbti-vähemmistöjä vastaan 125 kertaa vallassaoloaikanaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump (kuva: White House)

GLAAD-järjestö on kirjannut 125 sanallista tai käytäntöihin liittyvää presidentti Donald Trumpin hallinnon tekemää hyökkäystä hlbti-vähemmistöjä kohtaan hieman vajaan tuhannen vallassaolopäivän aikana.

- Heti kun kun presidentti Trump vannoi virkavalansa, poistettiin hlbti-vähemmistöt Valkoisesta talon, ulkoministeriön sekä työministeriön verkkosovuilta ja hän on hyönännyt hlbti-yhteisöä vastaa siitä lähtien, toteaa GLAAD.

Trumpin hallinnon silmätikkuna on ollut erityisesti transsukupuoliset ja sukupuolen moninaisuus, mutta monet toimet ovat kohdistuneet yhtäläisesti myös seksuaalivähemmistöihin kuuluviin.

- Olemme nähneet törkeitä hyökkäyksiä transsukupuolisten yhteisöä kohtaan, mukaanlukien jatkuvat yritykset kieltää transsukupuolisten sotilaiden avoin palveleminen asevoimissa ja syrjintäsuojan kumoaminen kouluissa.

GLAAD-järjestön Trumpin valtaannousun yhteydessä käynnistämä Trump Accountability Project (TAP) on tarkoitettu toimittajille ja muille uutisia tuottaville. Sen tarkoitus on kirjata Trumpin hallinnon hlbti-vastaista toimintaa ja retoriikkaa. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Trump vannoi presidentin virkavalansa tammikuussa 2017.

Amerikkalaisjärjestö GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan. Se toimii tapahtuvaa vahingollisten tietojen levittämistä vastaan. Järjestö myös jakaa gaalatapahtumissaan vuosittain palkintoja merkittäville mediavaikuttajille ja erilaisille mediailmiöille ja -töille joissa käsitellään hlbti-ihmisten asioita.

1 kommenttia

Syyllinenhän tuossa ei ole vain Trump, vaan vuodelta 2016 republikaanipuolueen viimeisin, ultra-konservatiivi-kristillinen puolueohjelma, jota pääosin Trumpin hallintoseurakunta on toteuttanut. Eli toimet hlbtiq-ihmisiä vastaan ovat republikaanien "ideariihistä" ja puolueen tahdoista peräisin:

https://www.huffpost.com/entry/2016-republican-platform-full-text_n_578bce03e4b03fc3ee513eb9

Luettavissa myös täältä:
https://www.presidency.ucsb.edu/documents/2016-republican-party-platform