HGT:n lokakuun näytelmä: Perheen pinkki lammas

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
(kuva: HGT)

Helsingin Gayteatterin syksyn 2019 näytelmän nimi on Perheen pinkki lammas. Ari Murron käsikirjoittama näytelmä kuvaa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ja heitä ympäröivien ihmisten elämän käänteitä. Ensi-illan lisäksi neljätoista esitystä nähdään Night Club Herculesissa lokakuun aikana.

- Henkilöhahmoja ajaa into elää omaa elämäänsä ja saada aikaan jotain pysyvää. Joskus siihen tarvitaan sisua, toisinaan näyttävä meikki ja iso peruukki.

Näytelmän tyyliä kuvataan sekoitukseksi Niskavuori-elokuvien melodramaattista tunteiden paloa ja kaurismäkeläistä absurdia tilannekomediaa.

Häpeä ja nöyryytys, hyväksyntä ja ihailu.

Niitä koetaan eri kulmista ja niihin päädytään eri syistä. Kun Leevi on joutunut perheensä hylkäämäksi, hänestä on tullut mustan lampaan sijasta pinkki. Ja mikä ettei juuri pinkki, joka on rajattoman rakkauden väri sateenkaariyhteisössä. Ja sateenkaaren alle mahtuu värikkäitä persoonia, niin dragissä kuin ilmankin.

Maalle jäänyt perhe haikailee lampaansa perään ja kaipuu menneisiin elää. Tulevaisuutta odotellessa maalaismonitaituri Yrmy toteuttaisi mielellään kaikki puuttuvat palvelut postista täyteainehoitoihin ja tekeekin niin. Sillä aikaa Kaapo etsii pinkin veljensä kaupungin yöstä ja törmää tyyppeihin, joita maalla näkee vain elokuvissa. Pieni poliittinenkin kannanotto on paikallaan, josko se virkistäisi perheen ja arvojen tärkeyttä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tämän ajan drag queenit laulavat livenä rakkaudesta ja ovat enemmän kuin kuningattaria epätäydellisinäkin. Kaikki ansaitsevat perheen - sellaisena kuin se on.

Ari Murron ohjaaman näytelmän on ohjannut Mika Tepsa ja sen tuottaja on Veli Toppinen. Musiikista ja äänistä vastaa Salla Markkanen, lavastuksesta vastaa Artturi Nokelainen. Näyttelijöinä ovat Nando de Brujin, Petja Kopperoinen, Petteri Liedes, Carl Lindgren, Artturi Nokelainen, Silvia Perez, Veli Toppinen ja Jani Verho.

Ensi-ilta on torstaina 3. lokakuuta, ja esitykset jatkuvat 25.10. asti. Lippujen hinta on 20 euroa, ja alennushintaan oikeutetuille ryhmille 15 euroa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!