Tampereen Seta täyttää pian 35 vuotta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tamperelainen Vagabondi perustettiin 9.4.1973. Sittemmin siitä tuli Tampereen Seta. Juhlaviikkoa vietetään kuitenkin vasta syksyllä, koska kevääseen sattuu useita muita tapahtumia.

=====

Nyt keväällä 7.3.2008 on samana päivänä on ALT-bileet ja Filkkarileimarit. Lisäksi Pinkclub viettää syntymäpäiviä. Huhtikuun 11. päivänä on vielä TransTampere 2008 -tapahtuma, jonka teemana on "Sukupuoleltaan moninaiset nuoret". Teemapäivän seminaari on suunnattu ammattilaisille. Runsaan tapahtumatarjonnan vuoksi 35-vuotisjuhlat siirtyvät syksyyn.

=====

Vähän historiaa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 1973 valtakunnallisesti toimi Psyke ry. Sen rinnalle tuli nopeassa tahdissa paikallisyhdistyksiä: Vagabondi (Tampere), Käpyklubi (Lahti), Sahara (Lappeenranta), Päivänkakkarat (Turku), Adonis (Porvoo), Akropolis (Jyväskylä) ja Fenix (Vaasa). Jotkut näistä olivat vain parin, kolmen aktivistin toimintaa, mutta joillakin kerhoilla alkoi olla myös kerhotoimintaa ja tansseja. Juhlat olivat näyttäviä. Vuoden lopussa 1973 esim. Lahden väki vietti uudenvuoden juhlaa laulukuoron kerhohuoneistolla ja yön pikkutunneilla väki kuljetetiin linja-autoilla erämaakämpälle yöpymään. Silloin hotelliasuminen oli monelle liian kallista. Parit kihlajaisetkin julistetiin ja bussin käytävällä tanssittiin humppaa. Lahdessa pidettiin myös ensimmäiset alueosastojen neuvottelupäivät vuoden 1973 lopussa.

96-lehti oli tärkeä yhdysside. Sitä tilattiin ympäri Suomea. Vuoden 1973 numerot 3 ja 11 olivat tamperelaisten käsialaa. Muutenkin Tampereella intoa riitti. Perustava kokous pidettiin 9. huhtikuuta 1973 Tiilishovin kabinetissa. Paikalla oli 12 jäsentä. Kerhon ohjelmaa suunniteltiin sen verran, että sovittiin yhteisestä ravintolaillasta. Se pidettiin Laulumajalla toukokuussa, ja mukana oli jo 80 ihmistä. Marraskuun 3. päivänä oli "venäläinen ilta", ja siellä oli jo 130 ihmistä juhlimassa. Pikkujoulut olivat "Jukan" luona, ja mukana oli 30 henkeä, osa Lahdesta. Vuoden 1974 alussa kaupungilta anottiin kerhohuoneistoa varten tiloja ja kaupunki ilmoitti olevansa yhteistyöhaluinen. Tila oli aivan Tampereen keskustassa. Vagabondin rekisteröinti tapahtui vuoden 1974 aikana.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!