Kirgisistanissa ratsattiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Keskiaasialaisessa Kirgisistanissa on valtion harjoittama väkivalta homoja ja lesboja kohtaan herättänyt kansainvälistä huomiota. Human Right Watch kertoo, että pääkaupungissa Biskekissä on ollut ratsia homojärjestössä, joka puolustaa HLBTI-väen oikeuksia.

Huhtikuun 8. päivän iltana poliisit tunkeutuivat taloon, jossa Labrys-järjestöllä on tilat. Tiloissa oli menossa illallinen muiden paikallisten ja kansainvälisten homojärjestöjen ihmisten kanssa. Poliisi uhkaili pidättämisellä, tarkisti henkilöllisyydet ja tutki järjestön papereita. Samassa talossa on sosiaalikeskus. Se tarjoaa naisille ja transihmisille tukea väkivaltaa vastaan.

Paikalla oli mm. hollantilaisia hlbti-vieraita, samoin moldovalaisia. Human Right Watchista Scott Long ihmettelee, että poliisi tulee ja penkoo tilat. Poliisin pitäisi olla ihmisoikeuksia puolustava organisaatio, mutta nyt se vain käyttää väärin valtaansa.

Tämä oli jo toinen kerta. Kesäkuussa 2006 poliisit tunkeutuivat Labrysin tiloihin ja uhkasivat kaikkia paikalla olleita väkivallalla. Labrys on perustettu 2004 ja helmikuussa 2006 se virallisesti tunnustettiin. Sosiaalikeskus avattiin tänä vuonna helmikuussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!