Pori Pride 2019 kokosi kulkueeseen yli 700 ihmistä

  • Uutinen
  • Pride
  • Mikko Kivinen
Porin Pride 2019 -tapahtuman kulkueeseen osallistui yli 700 ihmistä. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Porissa lauantaina 17. elokuuta järjestetty pride-kulkue kokosi yhdenvertaisuuden puolustajia Porin keskustaan.

Kulkue alkoi järjestäytyä ennen puoltapäivää Porin Kauppatorilla ja lähti liikkeelle kohti Kirjurinluotoa puoliltapäivin. 

Tuhatta osallistujaa tavoitelleeseen Porin Priden kulkueeseen osallistui lopulta yli 700 ihmistä. 

Pori Pride 2019 kulkue kokoontui Porin kauppatorilla, jonne Porin kaupunki oli järjestänyt sateenkaariliputuksen. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Pride-kulkueen jälkeen käynnistyi Kirjurinluodolla puistojuhla. Kulkueen aikana ollut lämmin poutainen sää muuttui puistojuhlan alettua tuuliseksi ja rankkasateiseksi, mikä karkoitti sinnikkäimpiä lukuunottamatta osallistujat Kirjurinluodon Arenalta. Puistojuhlassa ehdittiin kuulla kuitenkin tervehdykset Turku Prideltä, Porin kaupungilta ja Satakunnan setalta.

Turku Pride ry:n tervehdyksen Pori Pridelle toi Amro El-khatib. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)
Porin kaupungin tervehdyksen toi Porin kaunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anne Liinamaa (vihr.) (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)
Satakunnan Setan tervehdyksen Pori Pridelle toivat Lari Kontula ja Marika Virta. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Pori Pride -työryhmän jäsen ja yksi tapahtuman järjestäjistä Pipsa Vannemaa kertoo ranneliike.netille, että vaikka Porin kaupunki on osallistunut melko aktiivisesti Pori Pride -tapahtuman tukemiseen, alueella asuvilta saatu reaktio on kahtiajakautunutta. Negatiivista kommentointia on ollut havaittavissa erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Vannemaa sanoo, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseksi olisi tärkeää, että asioista puhuttaisiin Porissa avoimesti.

- Että meillä olisi erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskentelevät terveydenhuollon ihmiset tietoisia näistä asioista ja osaisivat puhua asioista oikeilla nimillä ja asiallisesti. Ja se, että meillä tarjottaisiin tukea myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville henkilöille terveydenhuollon tasolla, sanoo Vannemaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pride-kulkue ja puistojuhla on osa keskiviikkona käynnistynyttä pride-viikkoa. 

Edellisen kerran pride-tapahtuma järjestettiin Porissa kuusi vuotta sitten, kesällä 2013. Nyt järjestetty Porin Pride oli järjestyksessään toinen. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!