Porissa järjestetään pride lauantaina 17. elokuuta

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Porissa vietetään pride-tapahtumaa lauantaina 17. elokuuta, jolloin järjestetään kulkue kaupungin keskustassa sekä puistojuhla Kirjurinluodossa.

Kulkue järjestäytyy lauantaina ennen puoltapäivää Porin Kauppatorilla ja lähtee liikkeelle kohti Kirjurinluotoa kello 12. Puistojuhlapaikka on Kirjurinluoto Arena, jossa ohjelmaa on kulkueen jälkeen kahden tunnin ajan.

Myös Porin kaupunki on mukana pride-viikon ohjelmassa. Porin kirjastossa on pride-viikolla esillä monista muistakin kirjastoista tuttu "sateenkaarihylly", johon on valikoitu hlbti-aihepiiriä sivuavia teoksia. Taidemuseossa puolestaan on lauantaina vapaa sisäänpääsy, ja siellä on myös pride-teemaista ohjelmaa. Lisäksi Porin kaupunki järjestää lauantaina pride-liputuksen. 

Pride-viikon ohjelma alkaa koulutustapahtumalla jo keskiviikkona. Perjantaina järjestetään sateenkaarikahvila ja seuraavan päivän kulkuetta silmällä pitäen kylttipaja. Lauantaina kulkueen ja puistojuhlan lisäksi järjestetään aamupäivällä perhetapahtuma ja llalla jatkobileet. Sunnuntaina puolestaan järjestetään sekä kissaihmisten että koiraihmisten pride-henkiset tapahtumat.

Ohjelma esitellään kokonaisuudessaan poripride.com -verkkosivustolla. Tapahtumaan liittyvää tietoa on myös sen Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Edellisen kerran pride-tapahtuma järjestettiin Porissa kuusi vuotta sitten, kesällä 2013. Tuolloin osallistujia oli noin 300, ja nyt toiveena on vähintään kaksinkertaistaa osallistujamäärä.

Lauantaina järjestetään pride-tapahtuma myös itäisellä Uudellamaalla Porvoossa. Loppuvuoden pride-tapahtumat ovat esillä tapahtumakalenterissa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!