Länsi-Uudellemaalle perustettu hlbti-yhdistys, julkistamistilaisuus "Pride Piknik" -tapahtumassa 3. elokuuta

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Lohjalla on perustettu Länsi-Uudenmaan Sateenkaariyhdistys ry (Lusy). Yhdistyksen julkistamistilaisuus on järjestyksessään kolmannen Lohja Pride Piknik -tapahtuman yhteydessä.

Lohja Pride Piknik järjestetään lauantaina 3. elokuuta kello 14 alkaen Aurlahden rannassa.

- Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Se on koko perheen tapahtuma ja kaikille maksuton.

Nuoret huomioidaan Lohjan pride-tapahtumassa järjestämällä heille omat jatkot. Ne järjestetään yhteistyössä kaupungin Nuorisotoimen kanssa Nuorisokahvila Dixissä, jossa nähdään esimerkiksi Juuso Kekkosen esitys "Heterohko - ja mitä muuta olisin halunnut tietää". Tapahtuma on avoin kaikille 12-19 -vuotiaille.

Lohjalla julkistetaan myös Setan nuorisotoimikunnan jakama Vuoden sateenkaarinuori -tunnustus. Vuoden sateenkaarinuori -tunnustus myönnetään ansioituneelle sateenkaarinuorelle kiitoksena jo tehdystä työstä sateenkaarinuorten parissa: sateenkaarinuorten oikeuksien aktiivisesta ajamisesta, sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämisestä, esimerkillisestä toiminnasta oman yhteisönsä sisällä ja ulkopuolella tai lhbti-ihmisten positiivisesta esiin tuomisesta yhteiskunnassa. Nuorisotoimikunta valitsee voittajan yleisön ehdotusten perusteella. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aikuisten jatkot ovat Opus K:ssa ja myöhemmin Wäinössä. Luvassa on improvisaatioryhmän esitys, lattaritanssia, drag queen- ja burleski-esitys. 

Tarkempaa tietoa tapahtumasta ja ohjelmasta kerrotaan lohjapride.fi -verkkosivuston lisäksi tapahtuman Facebook-sivuilla.

Lohja Pride Piknik kertoo edistävänsä Lohjan sekä koko Länsi-Uudenmaan alueen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja yleisesti tasavertaisuutta, sekä lisää tietoisuutta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä. Kesällä 2018 tapahtuma keräsi runsaat 500 osallistujaa Lohjalta, lähikunnista sekä muualta Suomesta. Nyt odotukset osallistujamäärästä ovat tätäkin suuremmat.

Lohjalla keväällä perustettu oma sateenkaariyhdistys kertoo tuovansa näkyväksi sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta, tarjoaa vertaistukea ja -toimintaa sekä toimii yhteistyö- ja asiantuntijatahona Länsi-Uudenmaan alueella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!