Tinder lisää sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien turvallisuutta - piilottaa profiilin vaarallisissa maissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Mobiilideittisovellus Tinder pyrkii lisäämään hlbtiq-vähemmistöihin kuuluvien turvallisuutta maissa, joissa näillä on riskinä joutua ongelmiin vähemmistöjä koskevan lainsäädännön vuoksi.

Kun käyttäjä matkustaa maahan, jossa seksuaalinen kanssakäyminen samaa sukupuolta olevan kanssa tai perinteisten sukupuoleen liittyvien normien rikkominen on laitonta, piilottaa palvelu käyttäjän palvelusta automaattisesti. Käyttäjä voi kuitenkin näissäkin maissa määritellä itsensä näkyväksi, mutta tällöin tieto seksuaalisesta suuntautuneisuudesta tai sukupuolivähemmistöön kuulumisesta piilotetaan. Käyttäjän käynnistäessä tällaisessa maassa Tinderin, näytetään tälle viesti, jossa annetaan mahdollisuus piilottaa tai olla piilottamatta itsensä. 

- Sijaintitietosi perusteella olet paikassa, jossa hlbtiq-yhteisöä voidaan rangaista. Haluamme sinulla olevan kivaa, mutta turvallisuus on ykkösprioriteettimme.

Lisäksi muistutetaan varovaisuudesta uusien tuttavuuksien solmimisessa.

Jakoon tulleesta päivityksestä kerrotaan palvelun blogisivuilla. Kirjoituksessa muistutetaan, että maailmassa on yhä lähes 70 valtiota, joissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluminen voi johtaa hankaluuksiin lain kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tinder on tehnyt ominaisuuden suunnittelun yhteistyössä kansainvälisen ILGA-järjestön kanssa.

Syksyllä 2016 Tinder alkoi ottaa huomioon myös sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tarpeita.


 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!