Ilta-Sanomat: Perheenisä järkyttyi miesten välisestä ryhmäseksistä Yyterin dyyneillä

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 5

Tiistaina Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan kuvailevasti kirjoitetussa jutussaan sunnuntai-iltapäivän tapahtumista Porin Yyterin hiekkadyyneillä. Isä lapsineen oli joutunut näköetäisyydelle miesjoukon keskisestä lihallisesta iloittelusta. Lapset eivät kuitenkaan olleet huomanneet tapausta - tai tunnistaneet aktiviteetin luonnetta.

Hätäkeskukseen näkemänsä johdosta soittanut vihainen perheenisä pitää miesjoukon käytöstä välinpitämättämänä, suorastaan sikailuna. 

Lehti kertoo, että paikka oli syrjässä Yyterin varsinaisesta uimarannasta. Isä ja lapset olivat lähteneet tungosta pakoon syrjemmälle ja löytäneet sopivan leiripaikan. Lasten juostessa dyyneillä ja isän seuratessa he alkoivat kohdata alastomia ihmisiä, josta isä päätteli alueen olevan naturistirantaa. Palatessaan takaisin perheenisä oli huomannut muutaman sadan metrin päässä isommassa porukassa "outoa liikettä" ja käyneensä tarkistamassa tilanteen: paikalla oli kaksi paria kontallaan, jotka "rynkyttivät menemään" takapuolet paljaana.

Ilta-Sanomille perheenisä kertoo varmuudestaan siitä, että kyse oli sukupuoliakteista. Hän kertoo myös yleisöä seisseen ringissä ja epäilee "takamiehenkin" vaihtuneen lennosta. Järkyttynyt perheenisä arvelee kaikkien osallistuneiden olleen miehiä, vaikka kertookin, ettei voi "alla tai pikemminkin edessä" olleiden sukupuolesta olla varma. Esiin jutussa nostettiin käsite "all male -panel".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tilanteen analysoituaan perheenisä oli kääntynyt kannoillaan, enempiä analysoimatta. Hän oli jälkikäteen vielä tiedustellut lapsilta, olivatko nämä kenties nähneet jotain kokemusmaailmaansa kuulumatonta: pelottavaa tai ällöttävää. Lapset eivät kertoneet nähneensä.

Jutussa oli käsitelty myös nudistialueen merkitsemisestä maastoon. Porin kaupunginpuutarhurin mukaan alue on merkitty ja kyltitetty. Hän kertoo lehdelle, että merkintöjen riittävyys käydään tarkistamassa. Kaupunginpuutarhuri myös muistuttaa, että nudistirantaakaan ei ole tarkoitettu seksin harjoittamispaikaksi - vaikka "lienee selvää, että sitä siellä tapahtuu". Hän toteaa liian pitkälle menevien hellyydenosoitusten olevan poliisiasian. 

5 kommenttia

Järkyttynyt perheenisä oli tehnyt todella paljon yksityiskohtaisia havointoja vaikka oli niin järkyttynyt, peloissaan, ällötyksen vallassa ja usean sadan metrin päässä. Totta vai päiväunta? Ei voi tietää. Tosin perheen lapset eivät olleet nähneet mitään...
Harmillinen tapaus, mutta vuosisataisen sortokulttuurin vaikutukset miesten keskinäiseen seksikulttuuriin tuskin pyyhkiytyvät pois muutamassa vuosikymmenessä. Enemmän sivistynyttä seksi- ja seurustelukulttuuria homo-Suomeen.