USA:n jalkapallojoukkueen palkittu kapteeni kritisoi Trumpia

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
USA:n jalkapallojoukkueen kapteeni Megan Rapinoe pitelee pokaalia keskiviikkona New Yorkin kaupungintalolla voittoparaatin jälkeen. (kuva: Johannes Eisele / AFP / Lehtikuva)

Yhdysvallat voitti jalkapallon naisten maailmanmerstaruuden. Voittoisan joukkueen kapteeni Megan Rapinoe on puhunut lukuisissa yhteyksissä yhdenvertaisuuden puolesta. Hän on kohdistanut sanojaan erityisesti presidentti Donald Trumpille

Asiaa on käsitellyt esimerkiksi New York Times ja Suomessa Yle sekä Helsingin Sanomat.

MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi nimetty Rapinoe on useissa yhteyksissä kritisoinut Trumpin viestintää ja politiikkaa ulossulkevaksi. Hän on myös jo ennalta kieltäytynyt vierailemasta Valkoisessa talossa, ja todennut etteivät monet hänen joukkuetovereistaankaan ole halukkaita vierailuun. Presidentillä on ollut tapana kutsua merkittäviä urheilusaavutuksia tehneitä vastaanotolle. 

Seksuaalivähemmistöön itsekin kuuluva Rapinoe kritisoi Trumpin iskulausetta "Make America Great Again" (suom. tehdään Yhdysvalloista jälleen mahtava). Hän totesi Trumpille suunnatussa kommentissaan tämän muistelevan aikaa, joka ei ollut kaikille mahtava. Hän arveli sen olleen joillekin mahtava ja olevan sitä edelleen joillekin, mutta kuitenkin jättäen liian monet tämän mahtavuuden ulkopuolelle.

- Viestisi on ihmisiä torjuva. Torjut minut. Torjut näköisiäni ihmisiä. Torjut värillisiä ihmisiä. Torjut... amerikkalaisia jotka saattaisivat tukea sinua, sanoi Rapinoe CNN-uutiskanavan haastattelussa.

Jalkapallojoukkue juhli mestaruuttaan keskiviikkona New Yorkissa, jossa Broadwaylla järjestettiin kaupungintalon eteen suunnannut paraati. Joukke myös tapasi pormestari Bill de Blasion.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Juhlien yhteydessä Rapinoe piti yleisölle puheen, jossa hän kehotti ihmisiä rakastamaan enemmän ja vihaavan vähemmän.

- Tämä on määräykseni kaikille. Meidän on oltava parempaan, on rakastettava enemmän ja vihattava vähemmän. Kuunneltava enemmän ja puhuttava vähemmän. Meidän vastuullamme on tehdä maailmasta parempi paikka.

Rapinoe kehui myös joukkuettaan ja sen monimuotoisuutta. 

Valkoisen talon vierailun asemesta Rapinoe on halukas vierailemaan Yhdysvaltain kongressissa, jonne edustajinhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi esitti kutsun joukkueelle.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!