Norjassa ex-ministeri tuomittiin vankeuteen turvapaikanhakijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Norjassa Pohjois-Tromssan alueoikeus tuomitsi kalastusministerinä ja Tromssan läänin maahaerrana aiemmin toimineen Svein Ludvigsenin, 72, viiden vuoden vankeuteen kolmen turvapaikanhakijan seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Asiasta kertoo esimerkiksi Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Lisäksi Ludvigsen joutuu maksamaan 743 000 Norjan kruunun korvaukset asianomistajille, jotka ovat nyt iältään 25-34. Teot tapahtuivat vuosina 2011-2017.

Tapahtumat alkoivat selvitä vuonna 2017, kun eräs miehistä julkaisi vuodelta 2011 peräisin olevia valokuvia itsestään ja Ludvigsenista. Mies oli Ludvigsenin kotona, maatilalla, hotellissa ja maaherran työhuoneessa otetuissa kuvissa 17-vuotias. 

Oikeus katsoi Ludvigsenin käyttäneen hyväksi asemaansa ja turvapaikanhakijoiden haavoittuvaa asemaa. Sen mukaan miehet suostuivat ja vaikenivat, koska pelkäsivät muuten joutuvansa vaikeuksiin. Kesäkuussa nyt 25-vuotias mies tunsi olleensa orjan asemassa, ja huomattavasti vanhemman Ludvigsenin saamaan hänet uskomaan, että voisi vaikuttaa oleskeluluvan saamiseen tai perumiseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ludvigsen on kiistänyt hyväksikäytöt.

Oikeus pitää mahdottomana, että kolme muslimimistä olisi keksinyt tarinan homoseksuaalisesta suhteesta iäkkäämpään mieheen. Sen mukaan asian tulo esiin heidän yhteisössään olisi aiheuttanut leimautumisen ja seurauksia.

Ludvigsen aikoo valittaa tuomiosta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!