Elton John ja Putin käyvät sanasotaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Elton John ja Vladimir Putin

Aluksi Elton John syytti Vladimir Putinia kaksinaamaisuudesta tämän kommentoitua haastattelussa hlbti-vähemmistöihin liittyviä asioita.

Putin sanoi Financial Times -julkaisulle antamassaan haastattelussa, ettei Venäjällä ole ongelmia hlbti-henkilöiden suhteen, ja että nämä voivat elää haluamallaan tavalla. Hän kuitenkin totesi, ettei tämän sovi varjostaa miljoonien ihmisten kulttuuria, perinteitä ja perinteisiä perhearvoja. Hän viittasi myös ajatukseen sukupuolen moninaisuudesta, muusta kuin kahdesta sukupuolesta. Putinin mukaan perinteiset arvot ovat yhä merkittävämmässä asemassa liberaalin ajattelun asemesta.

Elton John puolestaan julkaisi Instagramissa Putinille osoitetun viestin, jossa hän toteaa olevansa järkyttynyt luettuaan haastattelun ja viestittää Putinin kommenttien olevan kaksinaamaisia.

- Olen vahvasti toista mieltä näkemyksistä, joiden mukaan monikulttuurisuuteen ja seksuaaliseen moninaisuuteen tähtäävien käytäntöjen tavoittelu olisi yhteiskunnassamme turhaa.

- Havaitsen kaksinaamaisuutta kommentissa, jossa kerrotte haluavanne hlbti-ihmisten "olevan onnellisia" ja "meillä ei ole siinä ongelmaa". Samalla venäläiset levittäjät päättivät sensuroida rankasti elokuvaani "Rocketman" poistamalla siitä kaikki viittaukset löytämääni onneen 25 vuoden suhteessa Davidin kanssa ja kasvattamalla kaksi ihanaa poikaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Tuntuu minusta tekopyhältä.

Virhe median upotuksessa.

Hän myös toteaa olevansa ylpeä voidessaan elää osana maailmaa, jossa hallituksemme ovat kehittyneet tunnustamaan yleismaailmallisen ihmisoikeuden rakastaa haluamaamme ihmistä.

Putin kommentoi Elton Johnin viestiä lauantaina 29. kesäkuuta. 

- Kunnioitan häntä syvästi. Hän on musiikillinen nero ja me kaikki rakastamme hänen esityksiä. Luulenpa hänen kuitenkin erehtyneen.

Putinin mukaan Venäjällä halutaan suojella lapsia "propagandalta". Hänen mukaansa henkilön pitäisi saada kasvaa ennen kuin tekee valintoja.

- Jätettäköön lapset rauhaan.

Putinin mukaan Venäjällä asenne hlbti-vähemmistöihin on täysin maltillinen ja puolueeton.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!