Pääministeri mukaan lauantain Pride-kulkueeseen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 4

Pääministeri Antti Rinne osallistuu lauantaina järjestettävään Helsinki Pride -kulkueeseen. Rinne kertoo asiasta valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla.

Kirjoituksessa Rinne muistuttaa, että kaksikymppisestä nuoresta suomalaisesta voi tuntua omituiselta ajatella aikaa, jolloin homoseksuaalisuutta käsiteltiin rikoksena, sairautana tai että syrjintä seksuaalisen suuntautuneisuuden perusteella oli sallittua. Rinne toteaa myös olevan hienoa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ei tarvitse enää kulkea yksin.

Rinne kirjoittaa Helsingin poliisin arvioineen, että kesän 2018 pride-kulkueeseen osallistui lähes 100 000 ihmistä. Hän katsoo sen osoittaneen, että suomalaiset haluavat puolustaa ihmisoikeuksia ja lisätä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Ne hän maintsee myös hallitukselleen tärkeiksi asioiksi.

- Uskon, että tänä vuonna entistä suurempi määrä suomalaisia marssii Pride-kulkueessa. Olen itsekin mukana lauantain Helsinki Pridella ensimmäisenä Suomen pääministerinä. Maailma ei ole valmis, mutta suunta on eteenpäin kohti entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa - yhdessä, kirjoittaa Rinne.

Pääministeri Antti Rinne (kuva: eduskunta)
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Milloin ne rahahanat aukeavat, että saamme tukea koulutukseen, kulttuuriin, asumiseen ja työllisyyden hoitoon? PrEP lääkitys toivottavasti laskee hiv-tartuntojen määriä, kuten se varmasti sen tekeekin. Helsingin Pride yhteisökin tekee pääosin ilmaistyöllä tapahtuman kaikille. Raha on oleellinen ja lähes tärkein tekijä, millä saadaan asiat muuttumaan nopeasti. Yhdenvertaisuus-käsitteellä ei saa vesittää sitä, että seksuaalivähemmistöjen arkielämän hyvinvoinnin nostaminen ja kulttuuri tarvitsevat MYÖS rahaa. Hyvä esimerkki on tämä PrEP lääkitys. Prideja käytetään oman imagon nostamiseen. Antti Rinnekin voisi lahjoittaa rahaa Pride yhteisölle.
Minusta valtion (lisä)budjetissa on jo nyt rahaa koulutukseen, kulttuuriin, asumiseen ja työllisyyden edistämiseen. Vai onko niiden rahojen osoittaminen tarvitsevien homojen ja lesbojen hyväksi jossain kielletty?