Liike-elämä tukee laajasti Helsinki Pride -tapahtumaa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Liike-elämä tukee laajasti Helsinki Pride 2019 -viikkoa. Kymmenittäin merkittäviä yrityksiä ja työnantajia on priden yhteistyökumppaneina. 

Huomiota on herättänyt se, että manner-Suomen kaikki kolme mobiiliverkko-operaattoria DNA, Elisa ja Telia Finland tukevat Helsinki Pride 2019 -tapahtumaa yhteiskampanjalla. Kampanjan nimi on "Yhdessä".

- Yritykset haluavat osallistumisellaan tukea monimuotoisuutta sekä yhdenvertaisuutta. Samalla yritykset haluavat viestiä arvomaailmastaan ja toiveestaan, että jokainen suomalainen voi tuntea itsensä arvostetuksi ja olla vapaasti oma itsensä riippumatta sukupuolesta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta tai muusta jokaisen ihmisen ainutlaatuiseksi tekevästä asiasta, todetaan operaattorien tiedotteessa.

Mobiiliverkko-operaattorit tekevät ensimmäistä kertaa yhteisen kampanjan.

Edellisinä vuosina operaattorien tuki pridelle on herättänyt pridea vastustavien piirissä närää, ja joissain sosiaalisen median puheenvuoroissa on uhattu asian vuoksi vaihtaa operaattoria. Nyt operaattorien yhteiskampan myötä pride-tapahtumaa tukematonta operaattoria ei ole.

Tukijoihin kuuluu myös kolme merkittävintä päivittäistavarakauppaketjua sekä Stockmann, jonka Helsingin keskustan tavaratalo on sonnustettu sateenkaaren väreihin.

Stockmannin Helsingin tavaratalo sateenkaaren väreissä.

Pride-tapahtuman ja liike-elämän yhteistyö ei kuitenkaan kaikkia miellytä. Jotkut katsovat yhteistyön alistavan pride-liikettä ja vievän siltä alkuperäisen kapinan luonnetta. Toisten näkemysten mukaan mahdollisimman kiinteä yhteistyö erilaisten toimijoiden kanssa auttaa tekemään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä tunnetummaksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!