Amerikkalaisdiplomaatit niskoitelleet sateenkaarilippujen kieltoa vastaan

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto
  • 1

Muutamat USA:n suurlähetystöt ovat kiertäneet maan ulkoasiainhallinnon uutta linjaa, joka ei salli sateenkaarilippuja edustustojen rakennusten julkisivuilla.  

Washington Post kertoi (9.6.2019), että fyysisiä lippuja on nähty ainakin USA:n edustustoissa Seoulissa ja Intian Chennaissa. Suurlähetystörakennukseen New Dehlissä on suunnattu sateenkaarivaloja ja mm Wienin suurlähetystön nettisivuilla on näyttävästi sateenkaarilippu. Santiagossa nettisivuilla näytetään paikallinen USA:n suurlähettiläs nostamassa  sateenkaarilippua kansainvälisenä homofobian, transfobian ja bifobian vastaisena päivänä toukokuussa. Useat diplomaatit eri puolilla maailmaa ovat osallistuneet Pride-marsseihin. Näin on tapahtunut WP:n mukaan ainakin Israelissa ja juuri lauantaina 8.6 Puolassa.

Vielä viime vuonna State Department oli WP:n lähteiden mukaan hyväksynyt kaikki lähetystöjen pyynnöt ripustaa sateenkaarilippuja.  Presidentti Obaman hallinnon aikana annetun kirjallisen ohjeen mukaan lippujen tuli olla selkeästi pienempiä kuin USA:n valtioliput  ja liehua alempana. Aluksi sateenkaariliputukseen piti saada lupa Washingtonista, mutta vuoteen 2016 mennessä asia oli siirretty paikallisesti päätettäväksi.

Viime vuonna ulkoministeriksi nimitetty evankelikaalikristitty Mike Pompeo ohjeisti, että lähetystöjen on vastedes saatava lupa sateenkaariliputukseen korkealta tasolta Washingtonissa. 

Lehden mukaan tänä vuonna lupia pyydettiin ainakin Israelista, Saksasta, Brasiliasta ja Latviasta. Kaikki saivat kielteisen vastauksen.  

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Jotkut lähetystöt ovat julkaisseet nettisivuillaan näkyvästi presidentti Trumpin lausunnon, jossa hän vahvisti HLBT-oikeudet (Postissa muodossa LGBT) ja kannatti kampanjaa homoseksuaalisuuden dekriminalisoinniksi. Lausunnon antamista oli järjestellyt Richard Grenell, USA:n Berliinin-lähettiläs, joka on avoimesti gay.

Pompeo  ei tänä vuonna  antanut Pride Month -lausuntoa, toisin kuin vuosi sitten. 

Trumpin hallinto on kuitenkin nimittänyt homoiksi tiedettyjä henkilöitä edustustopäällikön tehtäviin eikä ketään tiedetä poistetun tehtävistä seksuaalisen suuntauksen perusteella. Post kertoo Trumpin äskettäisen yrityksen sulkea transihmiset sotilaspalvelusta herättäneen pelkoa ulkoasiainhallinnossa. "Olemme tutkakatveessa ja emme näy. Siksi olemme selvinneet", oli muuan diplomaatti sanonut Postille.

Tänä vuonna State Department ei lähettänyt virallista hallinnollista ohjetta Pride-tapahtumien huomioimisesta edustustoissa. Postin jutusta saa vaikutelman, että juuri kattavan hallintokirjelmän puuttuminen on luonut takaportin vielä pitää lippuja esillä.
 

1 kommenttia

Yhdysvaltain umpi-kristillinen hallintoseurakunta alkaa siis toteuttamaan umpi-kristilllisen Venäjän viitoittamaa kristillis-vihamielistä linjaa sateenkaari-lippuja vastaan.