Britannian kuningasperhe huomioi ensimmäistä kertaa pride-kuukauden

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat Britanniassa ensimmäiset kuninkaallisen perheen jäsenet, jotka julkisesti juhlistavat pride-kuukautta. Asiasta kertoo esimerkiksi PinkNews.

Sussexin herttuapari julkaisi lauantaina 1. kesäkuuta virallisella Instagram-tilillään hlbti-aktivismia kunnioittavan viestin. Julkaistussa viestissä oli kuvakollaasi: esillä on sateenkaarilippuja ja myös edesmennyt prinssi Harryn edesmennyt äiti Lady Diana, joka toimi aktiivisesti aids-hyväntekeväisyydessä.

Virhe median upotuksessa.

Päivityksessä herttuapari lupaa antaa tukensa hlbtiq+ -vähemmistöihin kuuluville.

Kesäkuu on monissa maissa viime vuosina vakiintunut "pride-kuukaudeksi", sillä kuukauden aikana järjestetään lukuisia pride-tapahtumia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesäkuun lopussa juhlistetaan New Yorkin "Stonewall Inn" -baarin tapahtumia. Perjantaina 27. kesäkuuta 1969 poliisi teki ratsian baariin, Christopher Streetilla, Greenwich Villagessa New Yorkissa. Sillä kertaa asiat eivät kuitenkaan menneet normaalin kaavan mukaan, vaan poliisin asenteeseen ja väkivaltaan kyllästyneet baarin asiakkaat nousivat avoimeen vastarintaan. Mellakka levisi kaduille, ja tapahtuma sai paljon julkisuutta tiedotusvälineissä. Mellakat jatkuivat useamman päivän ajan. Se oli ensimmäinen kerta, kun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat nousseet avoimeen ja laajaan vastarintaan syrjintää vastaan. Seuraavana vuonna vietettiin tapahtuman vuosipäivää, ja näin näistä tapahtumista katsotaan alkaneen ruohonjuuritason hlbti-aktivismin.

Tänä vuonna vietetään pride-liikkeen 50-vuotisjuhlaa.

2 kommenttia

Tehdään Suomesta kunigaskunta ja valitaan Sussexin herttuapari hallitsijoiksi. Suomi tulisi varmasta yhdeksi maailman seuratuimmaksi maaksi ja johodda olisi fiksuja ja humaaneja henkilöitä, jotka uskaltavat ottaa kantaa.
Irlantilaisilla on tunnetusti paljonkin hampaankolossa brittejä kohtaan. Toimittaja irvaili Trumpin tuoneen pesueensa brittien Disneylandiin, eli kuninkaalliseen loistoon.

Me emme tarvitse tänne mitään kuninkaallisia tyhjäntoimittajia.