Tunisialainen oikeusistuin päätti, että hlbti-aktivistiryhmä voi jatkaa toimintaansa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Tunisialainen oikeusistuin päätti maanantaina, että aktivistiryhmä Shams voi jatkaa toimintaansa. Tunisian hallinto on yrittänyt seitsemän kertaa saada kiellettyä mm. samaa sukupuolta olevien välisten suhteiden dekriminalisoimista edistävän ryhmän.

Asiasta kertoo Gay Star News.

Nyt oikeus antoi päätöksen, jossa hallinto yritti haastaa oikeuden edellisen päätöksen vuodelta 2016. Hallinto perusteli haastetta sillä, että yhdistyksen toiminta on "ristiriidassa muslimiyhteiskunnan periaatteiden kanssa ja islam kieltää käytännöt, jotka ovat kiellettyjä myös rikoslain 230. artiklassa". Hallinto syyttää Shams-ryhmän toiminnan olevan myös yhdistyslain vastaista.

Shams-ryhmän johtaja kertoi aiemmin The Guardian -julkaisulle hallinnon harrastavan juridista häirintää ilman laillista perustetta. 

Vuonna 2011 tapahtuneen vallankumouksen myötä maahan syntyi neljä hlbti-järjestöä ja vuonna 2018 pääkaupunki Tunisissa Mawjoudin (suom. Olemme olemassa) -ryhmä järjesti ensimmäisen hlbti-elokuvafestivaalin. Vähemmistöjen näkyvyyden lisäännyttyä toisaalta viranomaiset ovat kiinnittäneet enemmän huomiota hlbti-vähemmistöihin ja vähemmistöön kuuluvia on pidätetty. Pidätettyjen kohtelu on nöyryttävää. Yleinen asenneilmapiiri myös liittää häpeän leima hlbti-vähemmistöihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuodelta 1913 peräisin olevan Tunisian rikoslain mukaan sodomiasta voidaan tuomita vankeuteen kolmeksi vuodeksi. 

Keväällä 2016 kerrottiin homojen vaikeasta tilanteesta Tunisiassa ja Algeriassa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!