Nigeriassa väkivaltaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Nigerian Port Harcourtissa miesjoukko pahoinpiteli torstaina yhtä Changing Attitude Nigeria (CAN) -ryhmän johtohahmoa kesken hautajaisten. Hänet kutsuttiin hieman sivuun ja kuuden miehen joukko hyökkäsi kimppuun. Uhri sanoo, että hyökkääjät syyttivät häntä homoseksuaalisuuden levittämisestä maahan. He olivat niin hyvin perillä asioista, että hän epäilee joukkoa anglikaanisen kirkon lähettämiksi. Miehet sanoivat, etteivät lopeta hyökkäyksiään, ennen kuin homojen puolesta puhujat saadaan vaikenemaan. He uhkasivat tappaa, ellei uhri muuten hiljene.
UkGayNews)

=====

Nigerian anglikaanien arkkipiispa Peter Akinola on rohkaissut väkivaltaan HLBTI-ihmisiä vastaan. Akinola on profiloitunut uudeksi maailmanlaajuisen kirkon johtajaksi, koska hän vastustaa homoja ja homoasia on repinyt liikkeen hajalle. Nigeria on suuri maa ja siellä arvioidaan olevan 5 miljoonaa HLBTI-ihmistä (asukasluku 132 miljoonaa). Jos en väärin muista, Suomesta oli naispappeuden vastustajia aikoinaan Ruotsin puolella saamassa pappisvihkimyksen, ja piispa tuli Nigeriasta (voi olla että mielikuvani on väärä).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

AFP kertoi eilen, että Nigerian arkkipiispa Peter Akinola kehottaa jatkamaan taistelua homoseksuaalisuuden syntiä vastaan. Erityisesti on jatkettava taistelua homopappeja vastaan.
http://www.virtueonline.org/portal/modules/news/article.php?storyid=9006

Muutenkin Nigeriassa on viime päivinä pahentunut HLBT-ihmisten tilanne, kun lehdissä jatkuu raju parjauskampanja.
http://www.sunnewsonline.com/webpages/features/newsonthehour/2008/sept/14/newsbreak-14-09-2008-001.htm