Osallistujahaku vuoden 2019 Miss Gay Finland- ja Mr. Gay Finland -kilpailuihin alkanut

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Vuoden 2108 voittajat (kuvat: Ömer Acar)

Haku vuoden 2019 Miss Gay Finland- ja Mr. Gay Finland -kilpailuihin on käynnistynyt ja jatkuu 22.4. asti. Finaalit järjestetään 14. ja 15. kesäkuuta.

- Mukaan haetaan persoonallisia osallistujia toimimaan hyvän tahdon lähettiläinä ja esikuvina suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. 

Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailujen järjestäjän mukaan tarkoituksena on edistää seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa olemaan ylpeästi oma ainutlaatuinen itsensä. Valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö Seta tekee voittajien kanssa yhteistyötä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Seitsemäs Miss Gay Finland -kilpailu

- Tänä vuonna valitaan seitsemäs Miss Gay Finland. Se on hyvä luku! Seitsemän kääpiötä, seitsemän veljestä, seitsemän Harry Potteria - ja pian seitsemän Miss Gay Finlandia. Innolla odotamme näkevämme jälleen upean moninaisia hakijoita, jotka ovat valmiita toimimaan edustajina siitä kuinka jokainen voi loistaa juuri omanlaisenaan. Ei ole mitään tiettyä tyyppiä, vaan sinä olet sopiva, sanoo Miss Gay Finland -tuottaja ja Miss Gay Finland 2016 Helmi Jokinen.

Miss Gay Finland -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013, tänä vuonna valitaan seitsemäs voittaja.

Kymmenes Mr. Gay Finland -kilpailu

- Meillä on tänä vuonna juhlavuosi, sillä Mr. Gay Finland valitaan jo kymmenennen kerran. Kilpailussa on nähty yhdeksän vuoden aikana rohkeita, ulospäinsuuntautuneita ja persoonallisia miehiä, jotka ovat pitäneet esillä ajankohtaisia seksuaalivähemmistöjä koskevia asioita. Toivomme mukaan eri-ikäisiä homomiehiä, joilla on ennen kaikkea sisäistä komeutta sekä persoonallisuutta. Kannustammekin hakemaan mukaan kilpailuun ikään, vartalon malliin tai ihonväriin katsomatta, kertoo Mr. Gay Finland -kilpailun tuottaja ja Mr. Gay Finland 2012 Janne Tiilikainen.

Mr. Gay Finland -kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Osa voittajista on edustanut Suomea kansainvälisissä Mr Gay Europe ja Mr Gay World -kilpailuissa. Hallitseva Mr. Gay Finland 2018 Ismo Poutiainen on matkustamassa toukokuun lopussa Etelä-Afrikkaan edustamaan Suomea tämän vuoden Mr Gay World -kilpailussa.

Kilpailuihin haetaan 5.4.-22.4.2019 osoitteissa www.missgayfinland.fi ja www.mrgayfinland.fi. Finalistit julkaistaan 27. toukokuuta.

Finaalitapahtumat kesäkuun puolivälissä

Miss Gay Finland 2019 valitaan perjantaina 14. kesäkuuta ja Mr. Gay Finland 2019 valitaan lauantaina 15. kesäkuuta ravintola DTM:ssä. Voittajat valitsee molemmissa kilpailuissa oma valitsijaraati. Yleisö äänestää suosikkinsa tekstiviestitse.

Hyväntekeväisyyskohteena Setan nuorisotyö

Kilpailut tukevat vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Tänä vuonna keräyksen tuotto ohjataan Setan nuorisotyöhön. Nuorille järjestettävä yhteisöllinen toiminta, missä jokainen saa olla turvallisesti ja vapaasti oma itsensä, on äärimmäisen arvokasta.

Pääasiassa vapaaehtoisvoimin järjestettyjen Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailujen pääyhteistyökumppani on ravintola DTM.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!