Homoparien kirkollinen siunaus tapetilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kotimaa-lehden viime perjantaisessa artikkelissa kaksi homoparisuhteen siunannutta pappia astui julkisuuteen omilla nimillään. Korkeakoulupastori Leena Huovinen ja rovasti Matti J. Kuronen kertoivat artikkelissa siunanneensa homoparin kirkon tilojen ulkopuolella.

Huovinen katsoo siunaamisen olevan hänelle omantunnon kysymys ja perustelee siunanneensa pariskunnan esimerkiksi pappisvalan noudattamisen, Lutherin ohjeiden vuoksi ja sielunhoidollisiin syihin vetoamalla. Hänen mukaansa "jos ei voida Raamatun sanaan ja järkisyihin vedoten sanoa, ettei näin voi tehdä, silloin se täytyy tehdä".

Artikkelissa kerrottiin myös, että homopareja on siunattu enemmänkin, mutta kirkon piirissä siitä ei juuri ole puhuttu ääneen. Kirkon on määrä ottaa kantaa asiaan syksyllä 2006. Toistaiseksi kirkon kanta on, että homoparien siunaaminen ei ole vielä ajankohtaista.

Asia on nyt nostattanut kuohuja Turussa tänään alkaneessa luterilaisen kirkon kirkolliskokouksessa. Arkkipiispa Jukka Paarma kertoi Nelosen uutisille, että "Kyllähän kirkon papit voivat monenlaisia siunauksia, mutta se on aivan eri asia, että onko kirkolla yhteinen kaava ja yhteinen kirkollinen virallinen toimitus, ikään kuin avioliittoon vihkiminen. Siihenhän kirkkomme on ottanut selvän kielteisen kannan".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!