Google poisti "eheyttämissovelluksen" sovelluskaupastaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Google on poistanut Google Play -sovelluskaupastaan sovelluksen, jonka tarkoitus oli sovelluksen takana olevan kristillisen Living Hope Ministries -ryhmän mukaan auttaa "toipumisessa kiinnostuksesta samaa sukupuolta olevaa kohtaan". Käytännössä kyse on eheytystoimintaa tukevasta sovelluksesta.

Google kertoi sovelluksen poistamisesta perjantaina. Apple, Amazon ja Microsoft ovat poistaneet sovelluksen omista palveluistaan jo aiemmin.

Google sai voimakasta kritiikkiä siitä, ettei se ole reagoinut poistamisvaatimuksiin ripeämmin. Torstaina Human Rights Campaign (HRC) -järjestö ilmoitti poistaneensa Googlen vuosittaisesta yritysten yhdenvertaisuuskäytäntöjä mittaavasta Corporate Equality Index -vertailustaan.

Google perusteli sovelluksen sallimista kaupassaan sillä, ettei se selkeästi ole palvelun ehtojen vastainen, mutta sittemmin yhtiö kertoi pyörtäneensä päätöksen käytyään keskustelua hlbti-järjestöjen kanssa. HRC on ilmaissut tyytyväisyytensä Googlen päätökseen poistaa sovellus palvelustaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asiasta uutisoinut Axios kertoo yli 140 000 ihmisen allekirjoittaneen vetoomuksen, jossa vaaditaan Googlea poistamaan sovellus. Suomessa aiheesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Eheytysideologia

Eheytysideologia perustuu ajatukseen siitä, että seksuaalisuudessa ja sukupuolisuudessa muu kuin miehen tai naisen heteroseksuaalisuus olisivat vaillinaista ja "rikkinäisyyttä". Ideologian mukaan seksuaalinen suuntautuneisuus tai tietoisuus omasta sukupuolesta olisi tahdonalaisesti muutettavissa sopivilla menetelmillä.

Erityisen haitallisena pidetään sitä, että seksuaaliseen suuntautuneisuuteensa tai oman sukupuolen kokemukselle muutosta toivovalle esitetään, että muutos olisi mahdollinen. Kun muutosta ei kuulukaan, voi se aiheuttaa vakavia ongelmia mielenterveyden hyvinvoinnille.

Eheytystoimintaa kielletään eri puolilla maailmaa

Viimeksi eheytysterapiat kiellettiin Puerto Ricossa. Yhdysvalloissa eheytysterapiat on kielletty useissa osavaltiossa, samoin osassa Kanadaa. EU:n alueella ne on kielletty Maltassa ja joillain Espanjan alueilla. Monissa EU-maissa eheytyshoitojen kieltämisestä käydään keskustelua. Suomessa on keskusteltu uskomushoitoja suitsivan puoskarilain laatimisesta. Latinalaisessa Amerikassa eheytysterapiat on kielletty Argentiinassa, Brasiliassa, Chilessä, Ecuadorissa, Uruguayssa. Tyynenmeren alueella Fijillä, Samoalla ja Victorian osavaltiossa Australiassa. Aasiassa Taiwan on kieltänyt eheytyshoidot.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!