Ranskassa kerätään intiimitietoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Ranskassa on hallituksessa vastatuulta, kun tuli tietoon, että salaisen palvelun tietopankkiin EDWIGEen aiotaan kerätä yksityiselämää koskevia tietoja, kuten esim. tieto seksuaalisesta suuntautumisesta. Viikonloppuna jo yksi ministeri esitti vastalauseensa. Tiistaina amnmattiliitot, puolueet ja järjestöt julistivat kansallisen protestipäivän. Yli 130 000 ihmistä on jo kirjoittanut nimensä adressiin, jossa vastustetaan tietopankkisuunnitelmia.

Salaisen palvelun tietopankki on ollut olemassa jo ainakin 10 vuotta, mutta heinäkuussa toimintatapaa laajennettiin. Nyt keskitetysti selvitetään sellaisten ihmisten taustaa, jotka hakevat poliittista, uskonnollista tai ammattijärjestön virkaa.

Myös joistakin ryhmistä ja henkilöistä etsitään taustatietoja, ainakin, jos on odotettavissa, että he aiheuttavat häiriöitä poliittiseen järjestelmään. Jo 13-vuotiaat voivat joutua syyniin. Myös homot ovat kiukuissaan, koska kerätään tietoa seksuaalisesta suuntautumisesta.

Oppositiossa olevien sosialistien tiedottaja varoitti vaarallisesta syrjinnästä. Puolustusministeri aiheutti ärtymystä Elysee-palatsissa, kun hän asetti tietojen keräämisen kyseenalaiseksi. Onko hyötyä turvallisuuudelle siitä, että työpaikan hakijoita syynätään näin tarkkaan. Työnantajajärjestön puheenjohtajan mielestä Ranskan maine menee tällaisella toiminnalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Protestiaalto sai hallituksen lupailemaan lievennyksiä. Nuorten ihmisten tiedot poistettaisiin määräajan kuluessa tietojärjestelmästä. Protestit tulevat liian myöhään, koska laki on hyväksytty jo heinäkuun alussa. Nyt lain vastustajat yrittävät viedä lain hallinto-oikeuteen. Protestipäivä on 16. lokakuuta.

(orf.at)

1 kommenttia

Suomessahan sukupuoltaan korjanneiden entiset tiedot säilyvät rekistereissä ikuisesti, poliisin vaatimuksesta. Ilmeisesti rikolliset jättävät rikospaikalle jälkiä genitaaleistaan, muuta syytä tälle on vaikea keksiä.