AU: Homofobiasta vapaita vyöhykkeitä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Sydney aikoo perustaa kaupunkiin homofobiasta vapaita vyöhykkeitä. Alueella toimivien yritysten on osoitettava, että ne täyttävät homofobian vastaiset vaatimukset liiketoiminnassaan. Ravintoloiden ja vastaavien on koulutettava henkilökuntansa. Stikkereillä, lipuilla ja muilla vastaavilla merkeillä on asiasta tiedotettava. Jos yrityksessä tapahtuu kaikesta huolimatta homofobisia tilanteita, yritys voi menettää toimilupansa.

Valtuustossa ideaa vastusti homo kaupunginvaltuutettu. Hänen mielestään kyseessä on vain julkisuustemppu. Hänen mielestään Sydneyn vakavaan homofobiaan pitäisi puuttua paljon nykyistä voimakkaammin.

Uutista kommentoinut lukija totesi vyöhykkeen perustamisen viestivän sitä, että muualla homofobia olisikin edelleen sallittua.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.news.com.au/story/0,23599,24228651-421,00.html

Idea ei ole aivan uusi. Vuonna 2006 Venezuelan pääkaupungin Caracasin pormestari julisti kaupungin homofobiasta vapaaksi alueeksi.

1 kommenttia

JuhaniV kirjoitti: "Idea ei ole aivan uusi. Vuonna 2006 Venezuelan pääkaupungin Caracasin pormestari julisti kaupungin homofobiasta vapaaksi alueeksi."

Homofobiasta vapaita vyöhykkeitä on myös Suomessa, mutta idea ei ole saanut tuulta siipiensä alle.
Minusta vapaa vyöhyke ei tarkoita, että homofobia on sallittua vyöhykkeen ulkopuolella, se ei vain ole erityisesti huomion kohde. Ihan samalla tavoin joulurauhan aikaan rikoksen tekemisestä on rangaistus kovennettuna ei merkitse, että rikoksen tekeminen muulloin olisi sallittua.