Serbian pääministeri sai lapsen

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
Ana Brnabić (kuva: president.gov.ua/CC BY 4.0)

Serbian pääministeri Ana Brnabić ja hänen puolisonsa Milica Đurđić ovat saaneet lapsen. 

Uutistietojen mukaan synnyttänyt äiti ja vauva voivat hyvin. Lapsen nimeksi on paikallisten uutistietojen mukaan tulossa Igor. BBC kertoo, että lääkärinä työskentelevän Đurđićin keskiviikkona synnyttämä lapsi sai alkunsa keinohedelmöityksen avulla. Pari oli tavannut belgradilaisessa seksuaalivähemmistöille suunnatussa baarissa.

Avoimesti lesbo Ana Brnabić nousi Serbian pääministeriksi kesällä 2017, kun Serbian presidentti Aleksandar Vucic nimitti tuolloin 41-vuotiaan Brnabicin pääministeriehdokkaakseen, maan ortodoksikirkon vastustuksesta huolimatta.

Brnabić on saanut hlbti-aktivisteilta kritiikkiä siitä, että tämä ei ole konkreettisesti julkisesti pyrkinyt edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta asenteiltaan vanhoillisessa Serbiassa. Samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta mitenkään Serbiassa, ja perustuslaki määrittelee avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi, eikä samaa sukupuolta olevilla ole mahdollisuutta adoptoida yhdessä lasta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien syrjintäsuojaa on parannettu vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!