Kahvimerkin mainoskuvan naispari sytytti kiivaan keskustelun

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Kahvi- ja mausteyhtiö Meiran kahvimerkki Kulta Katriinan Facebookissa julkaistussa ystävänpäiväteemaisessa mainoskuvassa nähdään naispari läheisissä tunnelmissa elokuvateatterin sohvalla. Mukana on popcornia - ja kahvimukit.

Kuva liittyy jo päättyneeseen kilpailuun, jossa kysyttiin, kenen kainalossa viettää ystävänpäivää. Kilpailukysymykseen vastaamisen asemesta suurin osa kommenteista liittyi otsikkokuvan sisältöön: siitä syntyi kiivasta keskustelua. Suurin osa kuvan saamasta huomiosta oli myönteistä, mutta joukkoon mahtui myös kritiikkiä.

Meiran markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi kertoo Taloussanomille, että niin kuvan käyttöä vastustaneita kuin puolustaneitakin kommentteja jouduttiin poistamaan rankalla kädellä. Hänen mukaansa kampanja kuitenkin oli voitto brändille ja tasa-arvolle ja nimenomaan normalisoi vähemmistön.

Taloussanomat mainitsee myös kommentoijiin liittyneen kampanjaa kritisoineen eduskuntavaaliehdokkaan, joka oli ilmoittanut boikotoivansa jatkossa Kulta Katriinaa, kuten jo aiemmin Pauligia sen Tom of Finland -kahvien vuoksi. Hän on kertonut juovansa Lidlin tuotetta - joskin Lidl on aiemmin tukenut pride-tapahtumaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!