Virolainen sateenkaarikuoro Vikerlased esiintyy Suomessa maaliskuun alussa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Vikerlased on keväällä 2018 perustettu virolainen sekakuoro.

Baltian ensimmäinen hlbtiq-kuoro Vikerlased konsertoi lauantaina 2. maaliskuuta Helsingin Musiikkitalossa. 

Vikerkaar – FinEst Monents -nimellä kulkevan konsertin järjestää Helsingin gaykuoro Out 'n loud. Illan aikana esiintyvät myös Kaupungin Naiset ja The Friends of Dorothy.

Out 'n loudin kuoronjohtaja Aleksi Vaskon mukaan konsertti on odotettu valopilkku Out 'n loudin keväässä. Hänen mukaansa juuri yhteiskonserteissa voi kokea, kuulla ja nähdä joukkovoiman hienouden.

- Kuulijoille tarjoillaan monipuolinen musiikillinen herkku, kun lavalle astelee vuorollaan Helsingin ja Tallinnan sateenkaarikuorojen joukko. Yhteistyö ystävyyskuorojen kanssa on kallisarvoista ja tärkeää, sillä sateenkaarikuorojen genre on pieni, mutta värikäs alalaji suomalaisessa kuoromusiikissa.

Helsingissä Vikerlased-kuoron on määrä esittää virolaisia kuorolauluja ja englanninkielisiä lauluja. 20-jäsenistä kuoroa johtaa Keio Soomelt. Kuoro on ehtinyt esiintyä jo monilla areenoilla, kuten Baltic Pridessa Riiassa. Heinäkuun alussa kuoro osallistuu Tallinnan 27. laulujuhlille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuoron nimeen liittyy monia merkityksiä ja yksi tarkoittaa virolaisia viikinkejä. Vuonna 1928 valmistui Evald Aavin säveltämä ensimmäinen virolainen ooppera, joka on nimeltään Vikerlased. Sateenkaari on viroksi vikerkaar.

Konsertissa esiintyvä Helsingin gaykuoro Out 'n loud on perustettu vuonna 2004 ja Kaupungin Naisten tarina alkaa vuodesta 2014. A cappella -tyyliin esiintyvä viisihenkinen The Friends of Dorothy aloitti vuonna 2018.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!